Twitter назавжди забанив Трампа

Twitter назавжди забанив Трампа

Оновлено
Twitter назавжди забанив Трампа
. АР

Соціальна мережа Twitter назавжди заблокувала обліковий запис 45-го президента США Дональда Трампа після заворушень у Вашингтоні 6 січня. Керівництво соцмережі побоюється, що він буде використовувати її для підбурювання до насильства.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій у блозі Twitter.

"Після ретельного вивчення нещодавніх твітів з облікового запису @realDonaldTrump та контексту навколо них – зокрема, як їх сприймають та інтерпретують у Twitter й поза ним – ми назавжди заблокували цей обліковий запис", – говориться у заяві.

Керівництво соцмережі пояснило, що відповідне рішення ухвалило "через ризик подальшого підбурювання до насильства". Станом на ранок 9 січня сторінка Трампа у Twitter виглядає так:

Twitter назавжди забанив Трампа
Акаунт Трампа у Twitter. Скрін Суспільного

Трамп, у свою чергу, розкритикував рішення Twitter і заявив про порушення свободи слова, передає CNN. Свою заяву він розмістив в офіційному профілі президента США у Twitter.

"Співробітники Twitter скоординували з демократами і радикальними лівими видалення мого аккаунта зі своєї платформи, щоб змусити мене замовкнути", – написав Трамп.

Він також повідомив про наміри створити власну платформу для обміну інформацією.

Що передувало

Після мітингів прихильників Дональда Трампа, які не визнають перемогу Джозефа Байдена на президентських виборах у США, та штурму Капітолію 6 січня, Twitter, Instagram та Facebook заблокували акаунти американського лідера. Причиною бану стали "багаторазові порушення правил, які забороняють використання сервісу для маніпуляції суспільною думкою". 8 січня соціальна мережа Twitter розблокувала облікову сторінку Трампа. Цього дня він опублікував новий запис, в якому засудив насильство у Вашингтоні і пообіцяв зосередитися на плавній передачі влади Байдену. Трамп також закликав американців до спокою і примирення.

Читайте також: Четверо загиблих, десятки затриманих і комендантська година. Як проходив штурм Конгресу у США

Водночас засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що акаунти Дональда Трампа в Instagram та Facebook заблоковано, щонайменше, до інавгурації обраного президента Байдена, яка має відбутися 20 січня. Тим часом, на тлі штурму будівлі Конгресу Державний департамент США заборонив американським дипломатичним місіям за кордоном писати у Facebook і Twitter.

Що відомо

  • Ввечері 6 січня розпочався штурм будівлі Конгресу США під час засідання Сенату. На засіданні мали затвердити результати виборів президента США, на яких переміг Джозеф Байден. Під час штурму у приміщенні сталися сутички протестувальників з поліцією.
  • Президент США Дональд Трамп відправив до Конгресу Національну гвардію. Правоохоронці витіснили демонстрантів з будівлі Капітолію. Також Дональд Трамп і Джозеф Байден звернулися до американців та закликали зупинити протести.
  • Протестувальниця, яка отримала поранення у груди під час штурму будівлі Конгресу, померла в лікарні. Усього під час сутичок загинули п'ятеро людей, серед яких офіцер поліції.
  • Конгрес остаточно затвердив Байдена президентом США після підрахунку голосів Колегії виборників, а Трамп заявив, що не прийде на інавгурацію.
На початок