ДП "Первомайськвугілля", де вчора загинув гірник, забезпечене саморятівниками лише на третину

ДП "Первомайськвугілля", де вчора загинув гірник, забезпечене саморятівниками лише на третину

ДП "Первомайськвугілля", де вчора загинув гірник, забезпечене саморятівниками лише на третину
.

Державне підприємство "Первомайськвугілля", на шахті якого через обвал 28 грудня загинув гірник, забезпечене засобами індивідуального захисту лише на третину.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Станом на 1 грудня ДП “Первомайськвугілля” забезпечене саморятівниками на 35%, ДП "Торецьквугілля" - 45%, ПАТ "Лисичанськвугілля" - 52%", - написав Волинець.

За даними Міністерства енергетики України, фактична забезпеченість державних підприємств ізолюючими саморятівниками складає лише 74%.

"Жодне державне підприємство не забезпечене необхідною нормативною кількістю засобів захисту. На шахтах приватної форми власності - все гаразд. Засобів трохи більше від потреби", - додав Волинець.

Також він додав, що на деяких державних шахтах протягом року не придбали жодного саморятівника.

Що відомо

  • 28 грудня опівночі на шахті "Золоте" державного підприємства "Первомайськвугілля" стався обвал на горизонті 687 метрів. У місці обвалу знаходились двоє гірників. Одного рятувальники дістали на поверхню одразу, а тіло іншого знайшли під завалами згодом.
  • Детективи НАБУ викрили корупційну схему розкрадання 14 млн грн, виділених на запобігання надзвичайній ситуації у зв’язку з затопленням шахт на Луганщині.
  • На Луганщині керівники однієї з шахт ДП "Первомайськвугілля" організували "тіньовий" вуглевидобуток. Щодня видобували від 50 до 60 тонн необлікованого вугілля, потім продавали його місцевим підприємцям за готівку.
  • На державні вугледобувні підприємства Донеччини надійшли 277,4 мільйона гривень для погашення заборгованості з зарплатні перед гірниками за жовтень та листопад цього року.
  • У Мирнограді гірники шахти "Капітальна" ДП "Мирноградвугілля" 9 грудня припинили всі роботи. Вони вимагають погасити всі борги по заробітній платні.
  • На Донеччині 8 грудня гірники шахти "Капітальна" державного підприємства "Мирноградвугілля" вийшли на акцію протесту та перекрили дорогу. Вони вимагають погасити борги по зарплатні.
  • На Донеччині з минулого тижня протестують гірники шахти "Україна" (ДП "Селидіввугілля").
  • Також 9 грудня зранку у Києві близько сотні людей зібралися біля будівлі Кабінету міністрів на вулиці Грушевського відбувається на акцію протесту працівників ДП "Східний гірничозбагачувальний комбінат". До протестувальників вийшов представник уряду та забрав їхнє звернення після чого мітингарі пішли на Банкову під Офіс президента.
  • 75 гірників шахти "Лісова", що на Львівщині, після зборів у камері очікування в шахті прийняли рішення не виходити на поверхню. Люди вимагають виплати заборгованої зарплатні за вересень-жовтень 2020 року.
  • 9 грудня голова Донецької ОДА Павло Кириленко повідомив, що на вугільні підприємства Донеччини надійде майже 700 мільйонів гривень для погашення заборгованості з зарплатні перед гірниками.
  • На Донеччині 10 грудня працівникам шахти "Україна" ДП "Селидіввугілля" виплатили по 102 гривні 61 коп заборгованості по зарплатні.
На початок