На Донеччині другий день триває акція протесту гірників

На Донеччині другий день триває акція протесту гірників

На Донеччині другий день триває акція протесту гірників
. фото: Суспільне Донбас

У Мирнограді гірники шахти "Капітальна" ДП "Мирноградвугілля" 9 грудня припинили всі роботи. Вони вимагають погасити всі борги по заробітній платні.

Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"На цей момент перекривають дорогу в центральній частині міста, в районі будівлі міської ради", - повідомив Волинець.

На Донеччині другий день триває акція протесту гірників
На Донеччині другий день триває акція протесту гірників. фото: Суспільне Донбас

Також гірники звернулись до місцевих депутатів, аби вони сьогодні на пленарному засіданні розглянули вимоги резолюції, яку гірники оприлюднили 8 грудня. Головною вимогою гірників є погашення заборгованості по заробітній платі.

Що відомо

  • На Донеччині 8 грудня гірники шахти "Капітальна" державного підприємства "Мирноградвугілля" вийшли на акцію протесту та перекрили дорогу. Вони вимагають погасити борги по зарплатні.
  • На Донеччині з минулого тижня протестують гірники шахти "Україна" (ДП "Селидіввугілля").
  • Також 9 грудня зранку у Києві близько сотні людей зібралися біля будівлі Кабінету міністрів на вулиці Грушевського відбувається на акцію протесту працівників ДП "Східний гірничозбагачувальний комбінат". До протестувальників вийшов представник уряду та забрав їхнє звернення після чого мітингарі пішли на Банкову під Офіс президента.
  • 75 гірників шахти "Лісова", що на Львівщині, після зборів у камері очікування в шахті прийняли рішення не виходити на поверхню. Люди вимагають виплати заборгованої зарплатні за вересень-жовтень 2020 року
На початок