На курорті в Швейцарії сотні британців втекли з-під карантину

На курорті в Швейцарії сотні британців втекли з-під карантину

ЗМІ
На курорті в Швейцарії сотні британців втекли з-під карантину
. AP

Сотні британців, які збиралися провести відпустку у швейцарському курортному містечку Фербір, таємно залишили свої готелі, після того, як місцева влада розпорядилася відправити всіх прибулих зі Сполученого Королівства туристів на десятиденний карантин.

Про це повідомляє інформаційне агентство dpa.

Гірськолижний курорт Фербір, розташований в кантоні Валліс, традиційно користується великою популярністю у британських туристів. Відповідно до розпорядження влади Швейцарії, на карантин мали піти в цілому 420 осіб, які прибули в Фербір з Великої Британії, включаючи громадян Швейцарії, які повернулися на батьківщину зі Сполученого Королівства.

50 осіб з-поміж тих, кому було наказано піти на карантин, залишили Швейцарію одразу ж після отримання повідомлення про необхідність ізолюватися. З решти 370 туристів до 27 грудня в Фербірі залишилося менш як 12 осіб.

Рішення про ізоляцію прибулих з Великої Британії гостей було прийнято на тлі новин про швидке поширення в королівстві нового варіанту коронавірусу.

З 20 грудня Швейцарія перестала приймати рейси з Великої Британії та ПАР, де також була зареєстрована мутація коронавірусу. Водночас влада країни прийняла рішення про те, що всі туристи, які прибули з цих держав в період з 14 грудня, мають провести під карантином 10 днів, починаючи з дня приїзду.

Що відомо

  • У Великій Британії виявили новий штам коронавірусу, який, за словами прем'єра країни Бориса Джонсона, може бути на 70% заразнішим, ніж вже відомий. Через це понад 20 країн призупинили авіасполучення з Британією.
  • Пізніше новий штам вірусу виявили також в Японії, Франції, Німеччині, Лівані та Південній Кореї
  • Подорожувальники, які прибувають в Україну з Великої Британії, повинні мати при собі негативний ПРЛ-тест та страховий поліс. Аналогічне правило ввели у США.
  • Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) схвалило використання вакцини від COVID-19 компаній Pfizer та BioNTech.
На початок