Хто і як допомагає безхатькам у Миколаївській області

Хто і як допомагає безхатькам у Миколаївській області

Хто і як допомагає безхатькам у Миколаївській області
. Pixabay | Somo_Photography

Протягом року Миколаївський обласний центр обліку бездомних громадян надав допомогу та допоміг реінтегрувати в суспільство 270 безхатченків. Про це в програмі "Радіодень" розповіла заступниця директорки департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА Надія Жеванова.

Миколаївський обласний центр обліку бездомних громадян працює в мікрорайоні Тернівка, за адресою вул. Ілька Борщака, 5. Цей центр надає допомогу щодо відновлення та оформлення документів, надає соціальний супровід під час лікування хворих, надає можливість зареєструватися за цією юридичною адресою без права проживання.

Також в області діє Миколаївський міський центр реінтеграції бездомних осіб. Він розташований у Миколаєві за адресою вул. Кругова, 47. Він розрахований на чоловіків та може вміщувати до 50 людей одночасно.

Зі слів директора Миколаївського міського центру реінтеграції бездомних осіб Олександра Гайдукова, перш ніж потрапити до центру, людина має пройти медичне обстеження – це головна умова.

Центр співпрацює з благодійною організацією "Відновлення", де безхатченки можуть проживати в ізоляторі, поки не пройдуть медичний огляд.

Читайте також: "На Миколаївщині поліцейські відшукали зниклого підлітка"

"Ми приїжджали на виклик на ріг вулиці Соборної та Шевченка. Там жила людина за сміттєвими баками. Ми з нею розмовляли, а вона нецензурною лексикою дала зрозуміти, що нічого змінювати не хоче: це спосіб життя", – розповів Олександр Гайдуков.

Також Олександ Гайдуков розповів, що за його спостереженнями, в Миколаївській області безхатченки молодшають. Протягом 2020 року в центр звернулися вісім людей, які були молодші 28-ми років.

Центр реінтеграції та БО "Відновлення" здійснюють соціальне патрулювання. У 2020 році центром реінтеграції здійснено 161 рейд соціального патрулювання , а "Відновленням" – 43 рейди.

Окрім цього, в області діють бригади соціального патрулювання. Їх на сьогодні 243. Патрулі виявляють та направляють людей без визначеного місця проживання до центрів допомоги.

На початок