Справа Татарова: Верховний суд відмовив в оскарженні зміни підслідності

Справа Татарова: Верховний суд відмовив в оскарженні зміни підслідності

Справа Татарова: Верховний суд відмовив в оскарженні зміни підслідності
.

Верховний суд постановив, що ухвала слідчого судді щодо зміни підслідності у кримінальному провадженні, де фігурує заступник голови Офісу президента Олег Татаров, не підлягає оскарженню.

"23 грудня 2020 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду відмовив у відкритті касаційного провадження у справі № 757/55167/20-к за касаційними скаргами захисника одного з підозрюваних та Генерального прокурора на судові рішення апеляційного суду про залишення в силі ухвали Печерського районного суду м. Києва від 14 грудня 2020 року", - повідомили у пресслужбі суду.

Ухвала зобов'язувала генеральну прокурорку вирішити спір про підслідність у кримінальному провадженні та доручити здійснення досудового розслідування у ньому іншому органу досудового розслідування.

"Цю ухвалу Печерського районного суду Києва оскаржили до апеляційного суду як захисник особи, так і генеральний прокурор. Ухвалами Київського апеляційного суду від 18 грудня 2020 року обом скаржникам відмовлено у відкритті провадження за їхніми апеляційними скаргами у звʼязку з тим, що ці скарги були подані на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку", - зазначили у Верховному суді.

Відтак адвокат одного з підозрюваний та генеральна прокурорка подали касаційні скарги, однак Верховний суд відмовився відкривати касаційне провадження за обома скаргами.

Що відомо

  • Вищий антикорупційний суд відклав засідання щодо обрання запобіжного заходу заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову. Засідання могло не відбутися через раптову передачу справи щодо заволодіння майном Нацгвардії, в якому фігурує Татаров, Офісом генерального прокурора до Служби безпеки.
  • Національне антикорупційне бюро розслідує можливу причетність Татарова до фальсифікації експертизи у справі заволодіння майном Національної гвардії.
  • Татаров заявив, планує подати позов проти директора НАБУ Артема Ситника про захист честі, гідності та ділової репутації.
  • 18 грудня САП та НАБУ повідомили про підозру заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову. В Офісі президента повідомили, що їм не відомо про вручення підозри, а жодних слідчих дій в ОП не відбувалось.
  • Раніше у НАБУ повідомили Суспільному, що не повідомляли Татарову про підозру через зміну процесуальних прокурорів.
На початок