Депутати Миколаївської облради зібралися на другу сесію

Депутати Миколаївської облради зібралися на другу сесію

Депутати Миколаївської облради зібралися на другу сесію
. Суспільне Миколаїв

Друга сесія Миколаївської обласної ради VIII скликання, анонсована на 10:00, розпочалась о 10:40. Суспільне веде текстову трансляцію та інформує про головне.

16:15

Депутати оголосили про завершення другої сесії Миколаївської обласної ради.

16:10

У Миколаївській облраді створили ще одну фракцію – політичної партії "За майбутнє". Про це в ході засідання сесії в четвер, 17 грудня, розповіла голова облради Ганна Замазєєва.

До складу фракції увійшли п'ять депутатів.

Загалом до Миколаївської облради подали документи про створення фракції партія "Наш край" - до неї увійшли десять депутатів. До фракції політичної партії "Пропозиція" увійшли сім депутатів. До фракції "Європейська солідарність" – вісім депутатів. До фракції "Слуга народу – увійдуть 16 депутатів.

Депутатка Тетяна Демченко заявила, що партія "ОП-ЗЖ" також планує подавати документи для створення фракції.

Депутати Миколаївської облради зібралися на другу сесію
Суспільне Миколаїв

15:43

Депутати обговорюють питання про умови оплати праці посадових осіб Миколаївської облради VIII скликання.

Депутати голосують за питання в цілому. Рішення прийнято о 15:45.

15:18

Розглядається наступне питання – про внесення змін до обласного бюджету Миколаївської області на 2020 рік.

Депутати голосують за внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік. О 15:40 рішення прийнято.

14:55

Депутати розглядають восьме питання – про внесення змін до обласної програми розвитку та підтримки закладів охорони здоров’я, які належать до спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Миколаївської області, на 2021-2022 роки та надання населенню області медичних послуг понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населення.

УКС просить перерозподілити гроші для закінчення ремонту у відділення онко-гематології Миколаївської обласної клінічної лікарні – це 2 млн 800 тисяч гривень.

Депутати голосують за програму розвитку та підтримки закладів охорони здоров’я, які належать до спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Миколаївської області, на 2021-2022 роки. Рішення прийнято.

Депутати Миколаївської облради зібралися на другу сесію
Суспільне Миколаїв

14:30

Депутати повернулися після перерви. Сесія продовжується. Розглядається сьоме питання – про утворення постійних комісій Миколаївської обласної ради VIII скликання та обрання їх складу.

Депутатка від партії "ОП-ЗЖ" Тетяна Демченко проти вступати в комісію щодо питань освіти і просить її виключити. Депутатка говорить, що подавала заяву про вступ до бюджетної комісії.

Депутат від "ОП-ЗЖ" Олег Солтис попросив виключити його з комісії ЖКГ.

Депутатка від "ЄС" Алла Воробйова попросила виключити її з косімії з питань АПК, так як вона подавала заяву в бюджетну комісію.

Депутатка від фракції "Наш край" Надія Іванова сказала, що їхні інтереси не врахували при розподілі людей по комісіях і просить перенести розгляд цього питання.

Представниця політичної партії "ЄС" Вікторія Москаленко не згодна з розподілом депутатів по комісіях і просить виключити її з комісії щодо законності. Голосувати за це питання депутатка відмовляється.

Представник політичної партії "ОП-ЗЖ" Олександр Ясинський теж проти обраного складу комісій.

Депутати голосують за утворення постійних комісій Миколаївської обласної ради VIII скликання та обрання їх складу. Рішення прийнято о 14:50.

13:02

Депутати оголосили перерву в сесії на 30 хв.

13:00

Розглядається шосте питання – про затвердження положення про помічника-консультанта депутата Миколаївської облради VIII скликання та опису посвідчення помічника-консультанта депутата Миколаївськлї облради VIII скликання. Відбулося голосування в цілому. Рішення прийнято

12:50

Депутати почали обговорення питання про президію Миколаївської облради VIII скликання.

О 13:00 депутати голосують в цілому за президію Миколаївської облради. Рішення прийнято.

12:25

Четверте питання – про затвердження положення про постійні комісії Миколаївської облради VIII скликання. Депутати голосують за основу положення про постійні комісії.

Вікторія Москаленко ("ЄС") запропонувала не голосувати за положення комісій, поки не буде вирішено їх склад.

Тетяна Демченко ("ОП-ЗЖ") запропонувала внести правки по розширенню складу чисельності комісій. Рішення не прийнято.

О 12:49 депутати проголосували за питання положення комісій в цілому. Рішення прийнято.

12:20

Депутатка від партії "ОП-ЗЖ" Тетяна Демченко запропонувала в лютому 2021 року заслухати звіт облради щодо програми соціально-економічного розвитку за попередні роки. Питання винесли на голосування. Рішення прийнято

12:10

Депутатка від партії "За майбутнє" Альона Кара попросила внести комісію правки до регламенту щодо етики депутатів. Депутатка просить чітко прописати, що вважається легким порушенням, а що ні.

О 12:17 депутати проголосували за питання щодо регламенту в цілому. Рішення прийнято

11:39

Депутат від партії "Слуга народу", голова тимчасової комісії з числа депутатів облради Іван Кухта розказав, що на робочих комісіях депутати від всіх фракцій могли вносити пропозиції та правки до регламенту.

Депутат від фракції "Наш край" Андрій Закусілов, просить це питання перенести і розглянути його наприкінці сесії, щоб був час ознайомитися з регламентом.

Депутатка від політичної партії "Європейська солідарність" Вікторія Москаленко не згодна зі статтями і пунктами, які внесли до регламенту.

Об 11:45 депутати проголосували за проєкт регламенту, який буде взятий за основу для ради VIII скликання. Рішення прийнято.

Депутати Миколаївської облради зібралися на другу сесію
Суспільне Миколаїв

11:27

Третє питання – про затвердження Регламенту Миколаївської обласної ради VIII скликання.

11:25

Депутати розглядають друге питання – про обрання представників громадськості до складу поліцейської комісії Управління поліції охорони в Миколаївській області.

Рішення прийнято.

11:10

Депутати затвердили порядок денний. Перше питання порядку денного – про обрання представників громадськості до складу поліцейської комісії Управління поліції в Миколаївській області.

Начальник управління патрульної поліції в Миколаївській області Віталій Данила просить депутатів підтримати це рішення, тому що, за його словами, в Миколаївській області, без цієї комісії майбутнім поліцейським неможливо влаштуватися на роботу.

Об 11:25 рішення прийнято.

Депутати Миколаївської облради зібралися на другу сесію
Суспільне Миколаїв

10:40

Сесія розпочалася з привітань голови Миколаївської облради Ганни Замазєєвої на адресу депутатів із отриманням депутатських посвідчень.

Зареєструвалося 57 із 64 депутатів. Сесія вважається повноважною.

На початок