"Ми розуміємо, що буде локдаун": що сказали в Харківській міськраді про підтримку бізнесу та медиків

"Ми розуміємо, що буде локдаун": що сказали в Харківській міськраді про підтримку бізнесу та медиків

"Ми розуміємо, що буде локдаун": що сказали в Харківській міськраді про підтримку бізнесу та медиків
. Суспільне Харків

За рахунок бюджету міста медикам та вчителям, які захворіють на коронавірус, надаватимуть матеріальну допомогу. Щодо компенсацій витрат підприємців — звертатимуться до уряду.

Про це на сесії Харківської міськради 2 грудня сказав перший заступник міського голови Ігор Терехов, аргументуючи необхідність прийняття бюджету на 2021 рік.

"Ми розуміємо, що буде введений локдаун. Ми розуміємо, в якій ситуації опиняться жителі міста Харків і особливо бізнес: малий, середній та і великий. І ми розуміємо, що треба передбачити компенсатори, у тому числі із міського бюджету. І ми будемо звертатися до Кабінету міністрів, ми на Асоціації міст розглядали це питання, щоб нам із центрального бюджету були передбачені субвенції", — сказав Терехов.

Читайте також: На Харківщині не працюють місцеві програми підтримки бізнесу — президент Асоціації роботодавців

"Ми у цьому бюджеті заклали матеріальну допомогу, для чого? Для наших медпрацівників, які, можливо, захворіють. Для вчителів, які, можливо, захворіють. Ми будемо виділяти фінансування від п'яти до 10 тисяч гривень на кожного через систему матеріальної допомоги", — сказав перший заступник мера.

Читайте також: З початку карантину у Харкові померли троє вчителів з COVID

У квітні на пропозицію підтримати медиків у боротьбі з COVID Геннадій Кернес, який пізніше сам захворів на коронавірус і відправився на лікування до Німеччини, відповідав: "Нехай зобов’язання виконує держава". Перед виборами у міськраді заявляли про розробку системи страхування медиків.

Що відомо

  • Виплати матеріальної допомоги навесні передбачили у бюджеті Харківської області. Медикам, які інфікувалися коронавірусом на роботі, виплачують по 10 тисяч гривень матеріальної допомоги.
  • Асоціація приватних роботодавців неодноразово зверталася до Харківської міськради з проханням передбачити пільги на час карантину. У міськраді на пропозиції відповідали відмовою.
  • 2 грудня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про припинення дії "карантину вихідного дня". Уряд напрацьовує "найбільш збалансоване рішення" щодо можливого посилення карантину.
На початок