"Чи досконалий він? Ні": Харківська міськрада проголосувала за бюджет 2021 року

"Чи досконалий він? Ні": Харківська міськрада проголосувала за бюджет 2021 року

"Чи досконалий він? Ні": Харківська міськрада проголосувала за бюджет 2021 року
. Суспільне Харків

Депутати Харківської міської ради VII скликання підтримали проєкт бюджету Харківської міської територіальної громади на 2021 рік.

За бюджет проголосували 55 депутатів з 67 присутніх, повідомляє кореспондент Суспільного. Проти виступив один депутат, вісім утрималися.

Проєкт бюджету представила заступниця Харківського міського голови — директорка Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева. За її словами, бюджет є збалансованим. І доходи, і видатки бюджету заплановані у сумі 15,6 млрд грн. Стратегічними напрямками у бюджеті 2021 року визначені: будівництво метрополітену, оновлення комунального транспорту, реконструкція зоопарку та реконструкція будівель "Прозорого офісу".

Під час обговорення проєкту бюджету не голосувати закликав позафракційний депутат Ігор Черняк. Він сказав, що має питання до правомірності прийняття бюджету старим складом міськради. Внаслідок децентралізації Харків став Харківською міською територіальною громадою, а бюджет приймає стара міська рада.

"Виникає питання, наскільки законно нам з вами ухвалювати бюджет для тієї громади, інтереси якої ми з вами не представляємо?... На мою думку, можуть бути підстави для оскарження рішення, за які ми голосуємо", — сказав Черняк.

На його думку, місто також заклало недостатньо коштів на медицину в умовах епідемії.

"У нас понад 900 млн передбачено програмою на 2020 рік і 400 млн з хвостиком на 2021 рік. Звісно, тут не враховані субвенції, які ми будемо отримувати чи які передбачені держбюджетом, але питання в іншому: що ми своїх коштів на медицину передбачаємо на 23 млн менше ніж у попередньому році... І ми бачимо шалені кошти, які будуть іти на будівництво нового іміджевого проєкту міськради — дороги через "Барабошово." У цьому бюджеті вже мова йде про сотні мільйонів гривень, якщо до дороги додати ще будівництво нового міського ринку", — сказав Черняк.

"Ми як депутати голосуємо за масштабні будівництва, за масштабні проєкти. При цьому ми недофінансовуємо медицину, жодним чином не підтримуємо підприємництво", — додав він.

Підтримати бюджет просив перший заступник мера Ігор Терехов. Він назвав документ архіважливим для міста.

"Перш за все ми зобов'язані прийняти цей бюджет. Чи досконалий він? Відповідь: ні, звісно, не досконалий. Але у світі немає нічого досконалого. Чи буде він змінюватися? Відповідь: звісно, буде. Ми будемо вносити туди корегування", — сказав Терехов.

Як на прийняття бюджету реагували депутати нового скликання — слухайте в етері "Українського радіо Харків".

На початок