Апеляційний суд відкрив провадження щодо заборони книги "Справа Василя Стуса"

Апеляційний суд відкрив провадження щодо заборони книги "Справа Василя Стуса"

Ексклюзивно
Апеляційний суд відкрив провадження щодо заборони книги "Справа Василя Стуса"
.

Київський апеляційний суд зареєстрував апеляційну скаргу видавництва "Віват" на рішення суду щодо заборони розповсюдження книжки "Справа Василя Стуса".

Про це Суспільному підтвердила маркетингова директорка видавництва "Віват" Катерина Аврамчук.

"Дата поки не призначена. Ми подали апеляційну скаргу у минулий вівторок, 24 листопада. Сторони мають зреагувати на апеляцію, ознайомитися, і тоді суд призначить дату засідання", – розповіла Аврамчук.

За її словами, наразі видавництво розсилає останні замовлення з 15 тисяч примірників книжки, які були надруковані після рішення суду.

Читайте також: "Три замовлення на секунду": у видавництві розповіли, як рішення суду популяризувало книжку Кіпіані

Щодо додаткового тиражу книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса" у видавництві відповіли, що поки збирають передзамовлення.

Що відомо

  • Медведчук вважає, що у дев'яти епізодах книги Кіпіані містяться висловлювання, які не відповідають дійсності та принижують честь і гідність політика. У цих епізодах Кіпіані розповідає про Медведчука як адвоката поета Василя Стуса в судовому процесі 1980 року. У результаті поета засудили до 10 років примусових робіт та 5 років заслання. Стус помер 4 вересня 1985 року в карцері після оголошеного ним голодування.
  • 19 жовтня Дарницький районний суд міста Києва частково задовольнив позов Віктора Медведчука та заборонив видавництву Vivat розповсюджувати книжку "Справа Василя Стуса". Рішення набере чинності, якщо апеляційні скарги не будуть задоволені.
  • В Офісі президента заявили, що "здивовані деякими формулюваннями" у рішенні суду про заборону поширювати книгу про Василя Стуса без дозволу Віктора Медведчука.
  • За перший день після рішення суду видавництво отримало понад 9 тисяч передзамовлень на книжку Кіпіані "Справа Василя Стуса".
На початок