Харківська виборча комісія втретє оприлюднила список обраних депутатів

Харківська виборча комісія втретє оприлюднила список обраних депутатів

Харківська виборча комісія втретє оприлюднила список обраних депутатів
. Суспільне Харків

Харківська міська територіальна виборча комісія повторно опублікувала список депутатів, обраних до Харківської міської ради за результатами виборів 25 жовтня 2020 року.

Список з 84 прізвищ розміщений на сайті Харківської міськради відповідно до протоколу про результати виборів депутатів від 25 листопада. Цей протокол міська ТВК прийняла після скасування попереднього, від 14 листопада.

Перелік обранців не змінився. У списку — ті самі прізвища, що міська комісія оголошувала вже двічі до і після рішень суду.

За законом обрані депутатами протягом двадцяти днів з дня офіційного оприлюднення результатів місцевих виборів мають подати документи на реєстрацію до територіальної виборчої комісії. Обрані одночасно до двох місцевих рад мають вибрати, від якого мандату відмовитись.

Що відомо

  • Харківська міська ТВК склала перший протокол про результати виборів до Харківської міськради 5 листопада.
  • 13 листопада Другий апеляційний адміністративний суд визнав, що ТВК склала протокол без з’ясування питання про виконання рішень судів районними в місті Харкові виборчими комісіями. Суд скасував протокол ТВК і зобов'язав комісію продовжити встановлення результатів виборів.
  • 14 листопада міська ТВК склала новий протокол і вдруге оприлюднила список обраних депутатів міськради після рішення суду.
  • 17 листопада Харківський окружний адміністративний суд скасував протокол комісії від 14 листопада. Апеляційний суд залишив рішення без змін.
  • ТВК перераховувала голоси й 25 листопада ТВК склала новий протокол про визнання обраними 84 депутатів міської ради VIII скликання, врахувавши перерахунок голосів у Шевченківському районі. Тоді голова міської ТВК Ольга Мозгова розповіла, що прізвища депутатів не змінилися: "Є зміни з приводу деяких голосів, але немає змін у складі обраних депутатів. Нічого не вплинуло".
На початок