Вибори-2020: Харківська міська виборча комісія заново реєструватиме депутатів

Вибори-2020: Харківська міська виборча комісія заново реєструватиме депутатів

Вибори-2020: Харківська міська виборча комісія заново реєструватиме депутатів
. Суспільне Харків

Харківська міська територіальна виборча комісія склала новий протокол про визнання обраними 84 депутатів міської ради VIII скликання, врахувавши перерахунок голосів у Шевченківському районі.

Протокол про результати виборів склали 25 листопада, повідомила Суспільному голова Харківської міської ТВК Ольга Мозгова. Протягом п'яти днів з моменту складення комісія має його оприлюднити.

"Будемо оприлюднювати. Змін немає. Є зміни з приводу деяких голосів, але немає змін у складі обраних депутатів. Нічого не вплинуло", — сказала Мозгова.

Вона уточнила, що після рішень судів вранці 25 листопада у Шевченківському районі перерахували голоси: "Мінус два голоси в ОПЗЖ, плюс голос "Нашому краю" і, якщо не помиляюся, на один голос різниця у "Партії Шарія". Це ні на що не вплинуло. Зовсім".

За інформацією Мозгової, станом 27 листопада суди з приводу виборів у Харкові завершились. "Я сподіваюсь, що більше не буде, тому не хочу про це навіть говорити. Ні один суд не вплинув на результат. Це було просто затягування", — зазначила голова ТВК.

Харківська міська територіальна комісія реєструвала депутатів відповідно до першого протоколу, складеного 5 листопада. Тепер це потрібно буде зробити заново.

"Відмінили перший протокол, відмінили другий. Тому після оприлюднення ми будемо збирати нові заяви і реєструвати", — пояснила Ольга Мозгова.

За її словами, питання скликання сесії новообраної міської ради вирішуватимуть після того, як зареєструють усіх депутатів. "Є певні строки — 20 днів після оприлюднення", — зазначила Мозгова.

Що відомо

  • Харківська міська ТВК склала протокол про результати виборів до Харківської міськради 5 листопада та оголосила список обраних депутатів.
  • 13 листопада Другий апеляційний адміністративний суд за позовом кандидата у депутати міськради Олексія Ваца визнав, що ТВК склала протокол без з’ясування питання про виконання рішень судів районними в місті Харкові виборчими комісіями. Суд скасував протокол ТВК і зобов'язав комісію продовжити встановлення результатів виборів.
  • 14 листопада міська ТВК склала новий протокол і знову оприлюднила список депутатів. Він не змінився.
  • 17 листопада Харківський окружний адміністративний суд скасував протокол комісії від 14 листопада. Апеляційний суд залишив рішення без змін.
  • Перший заступник мера Харкова Ігор Терехов зазначав, що перша сесія відбудеться до 20 грудня. Він запевняв, що на сесії буде міський голова Геннадій Кернес, переобраний на цю посаду втретє. Водночас Харківська міська рада VII скликання збереться 2 грудня, де планує внести зміни до регламенту — зокрема ті, що стосуються проведення першої сесії за відсутності міського голови.
На початок