Огороджена ялинка і обмеження на вхід. Як Київ святкуватиме Новий рік у разі локдауну

Огороджена ялинка і обмеження на вхід. Як Київ святкуватиме Новий рік у разі локдауну

Ексклюзивно
Огороджена ялинка і обмеження на вхід. Як Київ святкуватиме Новий рік у разі локдауну
.

У разі запровадження локдауну на новорічні свята організатори святкування у Києві обмежать можливість підходити до ялинки та кількість відвідувачів на Софіївській площі.

"Ми зробили так ялинку, що навколо неї буде декоративне коло, щоб до ялинки можна було підійти, якщо вона відкрита. Або, якщо ми її закриваємо, то ніхто не може підійти, її можна побачити не менше ніж з 15 метрів. Площа буде прохідна, а до ялинки ніхто не зможе підійти", - розповів Суспільному засновник і директор проєкту Folk Ukraine Ігор Добруцький, який, зокрема, займається організацією зимових свят у Києві.

Він зазначив, що із дотриманням соціальної дистанції на Софіївській площі, біля ялинки, можуть одночасно перебувати 2,5 тисячі людей.

"Випустили 200 - 200 нових зайшло", - пояснив організатор.

Читайте також: Крах бізнесу чи порятунок від СОVID-19. Чи доцільний новорічний локдаун в Україні

Окрім того, за його словами, на кожні 10 метрів стоятиме тільки по 2 будиночки із напоями. Їхній розмір буде не більше 2х2 метри, тоді як минулого року розмір становив 3х6 і вони стояли поруч.

"Які будуть вимоги головного санітарного лікаря, так ми себе і поведемо. Якщо буде рішення, що вони не мають працювати, то вони не працюватимуть", - наголосив Добруцький.

Новорічну ялинку у столиці почали встановлювати 27 листопада. За словами Добруцького, на монтаж знадобиться щонайменше 10 днів. Запалити ялинку на Софіївській площі планується на День Святого Миколая - 19 грудня о 19:00. Святкова ілюмінація міста теж вже розвішується, вона також має засвітитися 19 грудня.

"Буде красиво оформлено локація Арка Дружби народів, далі парк "Володимирська гірка", Андріївський узвіз і Контрактова площа, як мінімум. Там будуть ковзанки, гірки, атракціони і пункти, де можна взяти гарячий чай та глінтвейн", - розповів Добруцький.

За його словами, наразі на організацію вже витрачено близько 10 мільйонів гривень.

"Вже витрачено приблизно 10 мільйонів гривень. Місто сказало, що буде допомагати, якщо буде така можливість, і якщо буде - то це прекрасно, але поки що це все зроблено коштами меценатів, рекламодавців, тощо", - зазначив організатор.

Що відомо

  • Раніше у Folk Ukraine повідомили, що головна ялинка столиці-2021 буде штучна і вища за 30 метрів, а загалом на святкування витратять понад 30 мільйонів гривень.
  • Прем'єр Денис Шмигаль повідомив, що Кабмін розглядає можливість введення повного локдауну на свята, але рішення поки не прийнято. Проте неофіційно вже називають дату його введення - 20 грудня.
  • Суспільне надіслало запит до Кабміну стосовно ймовірних дат введення жорсткого карантину. У відповідь отримали офіційний лист, яким пропонувалося знайти "відповіді на більшість запитань запиту у промові прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, яка прозвучить на засіданні уряду".
  • Однак, у промові прем'єр лише підтвердив, що це питання обговорюється й заявив, що уряд готується "до будь-яких сценаріїв", у тому числі й до цього. Про запровадження жорсткіших обмежень, за його словами, поки не йдеться, хоча міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який також виступає за локдаун, розповів, що урядовці розмірковують над припиненням міжміського транспортного сполучення.
  • Згодом, джерела в Офісі президента повідомили Суспільному, що наразі розглядається два сценарії розвитку подій: локдаун на три тижні після Нового року, або вже з 20 грудня.

На початок