Суд скасував одну зі скарг у справі "Роттердам+", але справу не закрив

Суд скасував одну зі скарг у справі "Роттердам+", але справу не закрив

Суд скасував одну зі скарг у справі "Роттердам+", але справу не закрив
. УНІАН

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закрила одне з проваджень у справі "Роттердам+" за позовом колишнього народного депутата Віктора Чумака. Водночас розслідування справи продовжується.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

Чумак відкликав свою апеляційну скаргу на відмову відновити розслідування справи "Роттердам+", оскільки його вже поновлено рішенням іншої судді.

"Немає сенсу. У другому розгляді (за позовом заводу феросплавів - ред.) у першій інстанції суддя зобов'язала відновити справу "Роттердам+" і рішення оскарженню не підлягає. Тому мені зараз іти в апеляцію - це просто підігравати ДТЕК", - пояснив рішення у коментарі Суспільному Віктор Чумак.

Справу за позовом Віктора Чумака розглядала суддя ВАКС Катерина Широка. Вона не продовжила розслідування, у відповідь на що екснардеп подав апеляцію. Паралельно із екснардепом позов із вимогою відновити розслідування подав також Нікопольський завод феросплавів, який також є постраждалим у справі про зловживання за формулою "Роттердам+". Подання розглядала суддя ВАКС Оксана Олійник та постановила відновити розслідування.

Таким чином, попри те, що Чумак відкликав свою скаргу, розслідування штучного збільшення вартості електроенергії для всіх споживачів за формулою "Роттердам+" продовжується, оскільки рішення судді Олійник про відновлення справи набуло законної сили та не підлягає оскарженню.

Що відомо

  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу "Роттердам+" 27 серпня 2020 року через відсутність достовірних та вичерпних доказів провини підозрюваних.
  • 24 вересня Вищий антикорупційний суд підтвердив законність рішення САП. Суд визнав, що прокурор САП ухвалив рішення про закриття справи в повній відповідності до чинного законодавства і після належного аналізу всіх зібраних слідством за 3,5 роки матеріалів.
  • Після цієї заяви Нікопольський завод феросплавів Ігоря Коломойського і Центр протидії корупції подали позов до Вищого антикорупційного суду проти закриття справи. 25 вересня їхні заяви об'єднані в загальне провадження.
На початок