Кабмін перенаправив гроші з будівництва доріг на кисень для лікарняних ліжок

Кабмін перенаправив гроші з будівництва доріг на кисень для лікарняних ліжок

Кабмін перенаправив гроші з будівництва доріг на кисень для лікарняних ліжок
. Суспільне

Кабінет міністрів виділив додаткові 825 мільйонів гривень на підведення кисню до лікарняних ліжок, виділених на лікування хворих на COVID-19. Саме на цю суму уряд скоротив видатки на програму "Розвиток мережі автомобільних доріг загального користування державного значення".

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

"Уряд виділяє на забезпечення киснем ліжкового фонду в лікарнях додаткові 895 мільйонів гривень. Уряд постійно на контакті з очільниками регіонів та керівниками департаментів охорони здоров’я. Чітко всім підкреслено: відсутність результату по забезпеченню лікарень, коли для цього виділяються всі фінансові ресурси — це неприпустимо", – наголосив прем'єр.

На засіданні уряду ухвалили рішення скоротити обсяг видатків за програмою "Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення" та виділити ці кошти Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою СOVID-19.

Обсяг коштів, виділених на медичний кисень урядом в листопаді в повному обсязі відповідає заявкам регіональних лікарень, які МОЗ зібрало в жовтні. Всього в жовтні в Україні було 15,5 тисяч лікарняних ліжок з підведеним киснем.

В серпні уряд поставив завдання забезпечити киснем 80% усіх лікарняних ліжок, виділених для лікування хворих на COVID-19. Через постійне розгортання нових лікарняних ліжок досягти цього показника досі не вдалося.

У жовтні уряд виділив понад 572 мільйони гривень на підведення кисню до лікарняних ліжок. Крім того, МОЗ видав додаткові ліцензії на виробництво медичного кисню українським виробникам.

Що відомо

  • Станом на 11 листопада в Україні зареєстрували 10 611 нових випадків COVID-19, подолати хворобу змогли майже 7 тисяч пацієнтів.
  • Згідно з дослідженням Київської школи економіки (KSE), загальна кількість хворих на коронавірус перевищує 1,5 мільйона людей. Щодня додається близько 30 тисяч нових інфікованих, що у понад три рази більше ніж офіційна статистика.
  • 9 листопада в Україні розпочало діяти нове карантинне районування. Відповідно до нього, країна більше не має "жовтих" та "зелених" зон.

На початок