Богдан Станіславський очолить Коломийську ОТГ

Богдан Станіславський очолить Коломийську ОТГ

Богдан Станіславський очолить Коломийську ОТГ
. gravolan

Богдан Станіславський стане новим очільником Коломийської об'єднаної територіальної громади. Про це Суспільному Карпати підтвердили в штабі кандидата на посаду мера.

За попередніми підрахунками Станіславський випереджає чинного голову Ігоря Слюзара, на третьому місці - кандидат від "Європейської солідарності" Володимир Федоришин.

Перемогу Богдана Станіславського на місцевих виборах визнав мер Коломиї Ігор Слюзар. Про це він написав у мережі Facebook.

"Я бажаю всім мешканцям нашої громади відчувати себе в комфорті й безпеці, вимагати, отримувати і ставити ще вищі цілі. Хай вибір більшості буде виправданим, - йдеться у дописі. - Передаю керівництво Богдану Станіславському з найкращими побажаннями. Нікуди не виїжджаю, ні про що не шкодую. І все так само вболіваю за Коломию. Єднаймося, бо ми варті найкращого!".

У Коломийській ТВК повідомили, що офіційно результати виборів оприлюднять увечері 26-го жовтня.

Суспільне Карпати підготувало коротке досьє про Богдана Станіславського.

Богдан Станіславський очолить Коломийську ОТГ
Богдан Станіславський очолить Коломийську ОТГ.

Загальні відомості

Богдан Станіславський народився 26-го травня 1969-го року в селищі Обертин Тлумацького району. Освіта вища, економічна. Закінчив Тернопільську академію народного господарства (Тернопільський національний економічний університет -ред.).

З 1994 по 2001 роки працював начальником відділу маркетингу і збуту ЗТТП "Загро".

У 2001-му Станіславський зареєструвався приватним підприємцем. У 2008-му заснував сімейне ТзОВ "Станіславський". За дев'ять років (2017 р.) створив соціальний кооператив "Файні ябка".

Політична діяльність

У 2015-му році Богдан Станіславський балотувався в обласну раду від "Об’єднання "Самопоміч". У 2017-му році став керівником обласного осередку цієї політичної сили. У 2019-му кандидував до Верховної Ради по 84-му округу з центром в Тисмениці.

Станіславський - депутат обласної ради 7 скликання від фракції "Об’єднання "Самопоміч", голова постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

Майно

Відповідно до декларації за 2019 рік, Богдан Станіславський володіє земельними ділянками загальними площами 9 329 м кв. та 785 м кв. в Обертині, квартирою на 104 м кв. у Туреччині, яку у 2013-му році купив за 720 000 грн.

У власності його дружини - Любові Станіславської - підвальне приміщення загальною площею 294,9 м кв. та житловий будинок (182 м кв.) у Коломиї.

На Богдана Станіславського зареєстровано квартиру площею 49 м кв. у Києві, яку купив у 2013-му році за 400 000 грн.

Богдан Станіславський задекларував три вантажівки вартістю 1 млн 73 тис. 204 грн, а також три причепи.

Решта - вісім автомобілів - вартістю понад півтора мільйона гривень на момент придбання зареєстровані на його дружину, також причеп.

Любов Станіславська володіє сотнею акцій у ПАТ "Коломийська друкарня ім. Шухевича".

У Станіславського - 50 % ( 320 тис. грн) загального капіталу у ТзОВ "Обер-Буд", 20 % - у ТзОВ "Станіславський" (1 млн грн).

Скандали

В червні 2019-го року "Опора" запідозрила Богдана Станіславського у розміщенні білбордів не за кошти виборчого фонду.

Реклама з’явилася раніше, ніж відомості про сам фонд. Спостерігачі звернулися до поліції з проханням перевірити цей факт.

В прямому ефірі програми "Виборчий округ" на Суспільному Карпати Станіславського запитали, чи правда, що з його іменем пов’язують розпад осередків в області "Самопомочі", зокрема, й у 84-му виборчому окрузі.

"Це неправда. Відбулися вибори. Будь-яка політична партія - як живий організм: хтось відходить, хтось приходить новий. До нас доєдналося дуже багато членів нових партій. Тобто зараз в нас є близько 190 членів партій. Коли я тільки став головою – то було 160. Арифметично можна порахувати, що відійшло менше, прийшло більше. Але комусь так хочеться подавати, що тих, хто відійшов, більше, ніж тих, що прийшли. Але статистика говорить зовсім інше", - відповів на це Богдан Станіславський.

Інше

Одружений, виховує двох синів і доньку.

У 2009-му отримав орден Папи Римського. В 2014-му нагородили орденом Княгині Ольги. В 2017-му Богдан Станіславський отримав Орден Святого Миколая від патріарха Філарета.

В 2016-му році кандидат у мери став лауреатом Національного конкурсу "Благодійна Україна-2016" (номінація "Меценат року").

В 2017-му очолив БФ "Прикарпатський інститут розвитку".

Читайте також

На початок