На миколаївських дільницях дезінфекцію повинні робити кожні дві години

На миколаївських дільницях дезінфекцію повинні робити кожні дві години

На миколаївських дільницях дезінфекцію повинні робити кожні дві години
. Суспільне Миколаїв

Дистанція не менше одного метру, власна ручка з собою та не передавати паспорт членам комісії. Про епідемічні заходи на виборчих дільницях в день голосування, 25 жовтня, розповів координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Миколаївській області Дмитро Баштовий.

"Всі виборці повинні буди в засобах індивідуального захисту. Біля столів, де видаються виборчі бюлетені, може перебувати одночасно не більше трьох осіб. Кожні дві години дезінфекція контактних поверхонь, ручок, урн, можливо, але так, щоб рідина не потрапляла в урни, де будуть знаходитися виборчі бюлетені. Кожні чотири години має відбуватися вологе прибирання приміщення. Це відкриті вікна, або вхід і вихід в різні сторони. Рекомендація, що виборець має мати свою ручку", - сказав Дмитро Баштовий

В ДВК мають робити температурний скринінг.

За словами координатора ОПОРИ на вибори можуть приходити люди з ознаками респіраторних захворювань.

"Але члени комісії не можуть не дати можливості проголосувати такому виборцю. Тому, може облаштовуватися окремо кабінка для таких людей", - розповів Дмитро Баштовий.

Також Дмитро зауважив, що паспорт, який надається для ідентифікації особи у виборчому списку, члени виборчої комісії не мають брати до рук.

Читайте також

На початок