На Донеччині загинув громадський діяч з Черкас

На Донеччині загинув громадський діяч з Черкас

На Донеччині загинув громадський діяч з Черкас
. Колаж Суспільне Черкаси

Громадський діяч з Черкас, молодший сержант Костянтин Мірошниченко загинув в бою на Донеччині 10 березня.

Він служив у гранатометному відділенні окремої штурмової бригади, розповіла у коментарі Суспільному речниця Черкаського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки Аліна Кривошея.

Командир другого штурмового батальйону третьої ОШБр Дмитро Кухарчук поділився спогадами про побратима:

"Мірош. Мій друг і соратник. Скільки ти зробив у цьому житті і скільки ще не встиг зробити. Людей з великої літери не так багато у цьому світі і Ти — один з них. На стільки самовідданих справі одиниці і Ти — один з них. А з таким типом мислення був лише ти один. 3 штурмова втратила найрозумнішого воїна, Черкаси втратили політичну надію, Україна втратила одного з найперспективніших своїх синів. Костя, я ніколи тебе не забуду. Дякую за все, що ти зробив для міста, України і нашого руху. Ми помстимося за тебе з особливою жагою. Щирі співчуття дружині і батькам. Тримайтесь".

Громадський активіст, черкащанин Денис Гайда розповів, що Костянтин став ідейним натхненником створення проєкту "ГайдаFest", який організовує музичні фестивалі та концерти:

"Завдяки ньому я сформувався, як особистість. Ми разом створювали проєкти, якими буду продовжувати займатись. Дякую, що надихнув зібрати Невгамовних/Гайдамак. Дякую, що вигадав назву для того самого пабліку, який рухав проукраїнські ідеї в маси ще до Революції. Дякую, що був ідейним натхненником створення ГайдаFest, хоч я і не вірив, що ми знайдемо гроші, але "перебивав руку" і ти таки знайшов, як вирішити це питання. Як і більшість питань ти вирішував, навіть якщо не вмів чи не знав, то мотивував інших, або знаходив тих, хто зробить".

Прощання відбудеться 14 березня о 10:00 на Площі Слави у Черкасах.

Надсилайте новини про події з життя на Черкащині

Читайте нас у Telegram

Дивіться нас на YouTube

На початок