У миколаївській багатоповерхівці із газових плит полилася вода

У миколаївській багатоповерхівці із газових плит полилася вода

У миколаївській багатоповерхівці із газових плит полилася вода
. Суспільне Миколаїв

Близько 200 мешканців багатоквартирного будинку по вулиці Пограничній, 78 уже третій тиждень без газу.

Газопостачання відсутнє з 21 вересня.

У такій ситуації мешканці звинувачують сусіда – Михайла Горобчака, який самостійно встановлював газову колонку і переплутав труби газу та води.

У миколаївській багатоповерхівці із газових плит полилася вода
Суспільне Миколаїв

"21 вересня в нашому будинку зник газ. Приїхала аварійка, перекрила стояк. Сусід з першого під’їзду, з квартири номер 13, вийшов та чесно зізнався, що він створив аварійну ситуацію – підключив труби неправильно. У мешканців цього під’їзду навіть з конфорок газових плит лилась вода, в деяких квартирах у лічильниках також є вода – їх ніхто так і не зняв", – розповіла мешканка будинку Катерина Шапранова.

На підприємстві "Миколаївгаз" людям відповіли, що вода пішла глибоко в газопровід. Відкачати її можливо лише провівши земельні роботи.

Подробиці в репортажі кореспондентів Суспільного

Авторка: Ольга Руда, оператори: Євген Сержук, Юлія Філімон.

Ніхто не пояснив, що треба робити в такій ситуації і скільки буде все коштувати, – розповів винуватець аварії Михайло Горобчак.

"Свою вину я не заперечую. Не можу зрозуміти, чому всі ці держзаклади відразу не могли видати список документів та список заяв. Я повинен був сам шукати в інтернеті та ходити туди", – говорить Михайло Горобчак.

Щоб відновити газопостачання, треба просушити газову систему, перевірити обладнання та лічильники. У подібній ситуації ці послуги платні. Скільки все коштуватиме ще не відомо.

Читайте також: "Чотири квартири залишилися без газу"

"Зараз наші фахівці проводять розрахунки. Після оплати наші фахівці візьмуться до роботи. Теоретично, якщо людина напише гарантійного листа і зобов’яжеться оплатити усі послуги, то фахівці зроблять крок на зустріч і почнуть проводити паралельно роботи з тим, як він піде оплачувати цей рахунок", – говорить начальниця управління зовнішніх комунікацій АТ "Миколаївгаз" Еліна Луцкевич.

Винуватець аварії сподівається, що це буде коштувати не 100 тисяч, бо таких грошей не має.

На початок