Начальник Донецької ОВА призначив заступників облдержадміністрації: що про них відомо

Начальник Донецької ОВА призначив заступників облдержадміністрації: що про них відомо

Начальник Донецької ОВА призначив заступників облдержадміністрації: що про них відомо
. Фото: Вадим Філашкін/Facebook

Очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін підписав розпорядження про призначення заступників голови та керівниці апарату облдержадміністрації.

Про це він повідомив 9 лютого.

"Посади для цих людей нові, але робота в облдержадміністрації — зовсім не нова, — зазначив Філашкін.
  • Юрій Винокуров став першим заступником голови ОДА.
Юрій Винокуров
Фото: Кадр з сюжету Донеччина TV

Що відомо Юрія Винокурова

Юрій Винокуров працював першим заступником директора Департаменту капітального будівництва у Донецькій ОДА. Він подав декларацію як кандидат на посаду до Нацагентства з запобігання корупції 15 січня 2024 року.

Більшість нерухомості, яку вніс у декларацію посадовець, — наразі на тимчасово окупованій території України (земля та будинок у Євпаторії, а також будинок у Донецьку). Він користується будинок у Слов'янську.

Його дружина володіє квартирою у Києві, має три ділянки землі на Донеччині, і також має у власності квартиру в окупованому Донецьку.

Також Винокуров задекларував, що наприкінці 2023 року дружина придбала цінні папери: облігації внутрішньої державної позики на 303 тисячі гривень.

В декларації вказаний один автомобіль — Volksvagen Passat 2012 року випуску, яким володіє дружина Наталія Винокурова.

  • Ігор Бойко призначений заступником голови ОДА.
Ігор Бойко. Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА

Що відомо про Ігоря Бойка

Ігор Бойко працював директором Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи. В декларації кандидата на посаду, яку він подав 8 січня, він вказав, що проживає у будинку дружини площею 118 метрів квадратних. Також в нього є земельна ділянка на 17 тисяч метрів та одна земельна ділянка на 651 метр зареєстрована на дружину.

Сім'я володіє двома автомобілями: дружина має Volksvagen Passat 2006 року, Ігор Бойко Hyundai Tucson 2018 року.

  • Ольга Мосіна керує апаратом облдержадміністрації.

Ольга Мосіна керівник апарату ОДА
Ольна Мосіна. Фото: Вадим Філашкін/Facebook

Що відомо про Ольгу Мосіну

Ольга Мосіна працювала начальницею організаційного управління облдержадміністрації, про що свідчать її щорічні декларації 2019-2021 років у базі Нацагентства з запобігання корупції. Декларацію кандидата на посаду керівника апарату вона подала 6 січня 2024 року.

Вона задекларувала квартиру у Краматорську та заробітну плату — понад 831 тисяча гривень, 114 тисяч гривень на банківському рахунку та 15 тисяч доларів готівкою. Її чоловік, згідно із декларацією, власник двох квартир у тимчасово окупованому Донецьку, також має автомобіль ЗАЗ 2011 року випуску.

Що відомо про зміни в керівництві Донецької облдержадміністрації

Нового керівника Вадима Філашкіна призначили на посаду очільника ОДА 27 грудня 2023 року. До того обов’язки голови адміністрації після звільнення Павла Кириленка виконував перший заступник Ігор Мороз. Філашкін також був одним із заступників голови ОДА.

На момент призначення Вадим Філашкіна двоє з п'яти заступників, які працювали разом із Кириленком звільнились з адміністрації: Денис Клюшников та Максим Сандига стали державними уповноваженими Антимонопольного комітету. Тож на момент в обладміністрації лишалися перший заступник Ігор Мороз та заступниця голови ОДА Юлія Костюніна.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок