На сесії Тернопільської обласної ради прийняли зміни до бюджету

На сесії Тернопільської обласної ради прийняли зміни до бюджету

На сесії Тернопільської обласної ради прийняли зміни до бюджету
. Суспільне Тернопіль

Зміни до обласного бюджету на 2020 рік, через які судяться Тернопільська облдержадміністрація та облрада, сьогодні депутати переглянули на сесії. За перерозподілений бюджет проголосували усі 36 депутатів, які були на засіданні. Про це розповів директор департаменту фінансів облдержадміністрації Степан Скибиляк.

Нагадаємо, рішення про зміни намагалися прийняти впродовж трьох попередніх сесій, але обговорення щоразу переносили.

На видатки спрямували 291 мільйон гривень, загалом обласний бюджет на сьогодні складає 2 мільярди 300 мільйонів гривень.

"Нам вдалося це рішення збалансувати. Перерозподілили кошти з окремих напрямків, на які пропонувалося. В цьому році не відбулася літня оздоровча кампанія дітей. Майже 7,8 млн гривень не використали, тому нам вдалося перенаправити кошти. Тобто повністю передбачити 9,5 млн гривень на онкодиспансер, на перезарядку обладнання. Крім цього, знайшли можливість збільшити до 3 млн гривень на заробітну плату Буданівській психо-неврологічній лікарні. Я думаю, що сьогоднішнім голосуванням інцидент вичерпаний і будемо надіятися, що будуть припинені судові позови", – каже Скибиляк.

Тернопільська облдержадміністрація подала до суду на рішення обласної ради щодо змін до бюджету на 2020 рік. Їх прийняли на сесії 11 серпня. За проголосували 33 депутати з 39 присутніх. Рішення обговорювали понад 2 години. Причина суперечок була в тому, що департамент фінансів облдержадміністрації запропонував один проєкт, а бюджетна комісія облради – інший, повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Степан Скибиляк.

10 вересня перше судове засідання у цій справі не відбулося через те, що представники обласної державної адміністрації не подали до суду необхідні документи і до засідання їх не допустили. Відтак слухання перенесли на 6 жовтня.

Що відомо

  • На сесії Тернопільської обласної ради прийняли зміни до бюджету.
  • Через зміни до бюджету Тернопільщини судяться облдержадміністрація та обласна рада.
На початок