Мін'юст подав позов про стягнення в дохід держави активів Богуслаєва та колишнього топменеджера Кононенка

Мін'юст подав позов про стягнення в дохід держави активів Богуслаєва та колишнього топменеджера Кононенка

Мін'юст подав позов про стягнення активів Богуслаєва та Кононенка
Вʼячеслав Богуслаєв у суді. Нікіта Галка/Суспільне

Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) про стягнення в дохід держави активів експрезидента АТ "Мотор Січ" Вячеслава Богуслаєва та колишнього топменеджера компанії Петра Кононенка.

Про це сьогодні, 22 січня, повідомили у пресслужбі Міністерства юстиції України.

"Міністерство юстиції України подало до ВАКС позовну заяву про застосування санкції, передбаченої пунктом 11 частини 1 статті 4 Закону України "Про санкції", до Богуслаєва Вячеслава Олександровича та Кононенка Петра Івановича", — йдеться у повідомленні відомства.

Так, Мін’юст зазначає, що Вячеслава Богуслаєва та колишній топменеджер Петро Кононенко пов’язаних сталими бізнес-зв’язками та просить стягнути у них:

"... Понад 30 одиниць нерухомого майна (житлових/нежитлових приміщень, земельних ділянок), корпоративні права більш аніж 10 юридичних осіб, серед яких 100% частки у статутних капіталах ТДВ СК "МОТОР-ГАРАНТ", ТОВ "Вінницький авіаційний завод", ТОВ "Вертольоти МСБ", їх частки в статутному капіталі ТОВ ФІРМА "ЖЕКОН", майнові права, зокрема на торгівельні марки та патенти на промислові зразки, чималу кількість вогнепальної зброї".

Що відомо про справу В’ячеслава Богуслаєва

В'ячеслав Богуслаєв був затриманий у жовтні 2022 року разом з начальником Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства.

Як повідомляла Служба безпеки України, після початку повномасштабного вторгнення Росії керівник "Мотор Січ" В’ячеслав Богуслаєв фінансував "ДНР" через сплату податків та зборів у бюджет самопроголошеної республіки. У відомстві вважають, що Богуслаєв співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року знаходиться під контролем так званої "ДНР" та метою якого є постачання авіакомпоненти до підприємств військово-промислового комплексу РФ.

Правоохоронці провели обшуки та виявили понад два десятки медалей, грамот та почесних нагород експрезиденту АТ "Мотор Січ" В’ячеславу Богуслаєву від представників військово-політичного керівництва РФ.

19 травня 2023 року Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід експрезиденту підприємства "Мотор Січ" В’ячеславу Богуслаєву.

16 липня Шевченківський районний суд Києва продовжив тримання під вартою без права внесення застави підозрюваному у колабораціонізмі експрезиденту компанії "Мотор Січ" В'ячеславу Богуслаєву до 9 вересня.

26 вересня суд відхилив апеляцію адвоката В'ячеслава Богуслаєва, якого підозрюють у колабораціонізмі й залишив у силі рішення першої інстанції. Таким чином Богуслаєв залишатиметься під вартою до 22 жовтня.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок