"Зайшла ДРГ і зачепилася — це різні речі": Барабаш про російських військових на околицях та ситуацію в Авдіївці

"Зайшла ДРГ і зачепилася — це різні речі": Барабаш про російських військових на околицях та ситуацію в Авдіївці

"Зайшла ДРГ і зачепилася — це різні речі": Барабаш про російських військових на околицях та ситуацію в Авдіївці
. Фото: Libkos/АР

Російські підрозділи, які прориваються на околиці Авдіївки, не можуть "зачепитись" і проводити роботи з укріплення.

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації в ефірі "Суспільне. Спротив.

Відповідаючи на питання, чи змогли росіяни "зачепитися за будинки на околиці", він сказав:

Кадр з відео Суспільне Донбас
"Зайшла ДРГ і зачепилася – це різні речі. Це дуже така гучна заява. Зачепитись — це значить проводить якісь роботи по укріпленню і так далі. Такого так точно немає, там наші хлопці працюють і дуже вдало працюють. Тому ніхто ніде не зачепився".
Віталій Барабашначальник Авдіївської МВА

Водночас ситуація із обороною Авдіївки залишається складною, наголосив він. За його даними, за минулу добу лише по громаді відбулось 37 масованих обстрілів, сили російської армії завдали 12 ударів авіабомбами, більшість з яких цих по центральній частині міста.

"Ситуація дуже складна. Непроста. Але сказати, що все пропало не можна. Хлопці стримують навалу, яка пре з півдня, півночі і зі сторони Ясинуватої вони дуже активно намагаються штурмувати. Але хлопці відбивають ці атаки", — зауважив Барабаш.

За його словами, масовані обстріли здебільшого відбуваються вдень. РФ продовжує бити по місту КАБами — 20-30 ударів фіксують щодоби. Він нагадав, що за минулий рік по місту "прилетіло" 146 керованих авіабомб, на сьогодні, за його даними, зафіксували понад 300.

"Ця активність вже з початку року, навіть з 20-х чисел грудня російські війська активно працюють по місту авіацією. Здебільшого, десь 90% КАБів влучають по адмінбудівлям та багатоповерховим будинкам", — додав начальник Авдіївської адміністрації.

Бої за Авдіївку: втрати РФ та України — дані аналітиків групи Oryx

Російські окупаційні війська з початку наступу на Авдіївку Донецької області до 19 січня втратили 531 одиницю військової техніки. Водночас українська армія — 43 одиниці. Про це 21 січня повідомив аналітик групи Oryx Naalsio у своєму X (Twitter). OSIN-аналітики Oryx реєструють дані отримані лише на основі візуальних підтверджень з фото та відео.

За даними цієї групи на 12 січня, аналітики отримали підтвердження, що РФ у боях за Авдіївку втратила 488 одиниці техніки, українські військові — 37. OSIN-аналітики Oryx реєструють дані отримані лише на основі візуальних підтверджень з фото та відео.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок