У США трансгендерів розміщуватимуть у в'язницях з огляду на їхню ідентичність

У США трансгендерів розміщуватимуть у в'язницях з огляду на їхню ідентичність

У США трансгендерів розміщуватимуть у в'язницях з огляду на їхню ідентичність
. Ілюстративне фото

Влада американського штату Каліфорнія ухвалила рішення щодо ув'язнених трансгендерів. Їх розміщуватимуть у чоловічих чи жіночих в'язницях на підставі гендерної ідентичності, а не статі, встановленої під час народження.

Як повідомляє Associated Press, губернатор штату Гевін Ньюс підписав відповідний закон у зв'язку із зауваженнями правозахисників, які заявляли, що розміщення трансгендерів у в'язницях залежно від статі від народження може бути небезпечним, особливо для трансгендерних жінок, що перебувають у чоловічих установах.

Відповідно до нового закону, офіцери мають запитувати у засуджених до ув'язнення, чи ідентифікують вони себе як трансгендерів, небінарних або інтерсексуальних людей. Після цього ці ув'язнені можуть попросити, щоб їх помістили до установи, де містяться чоловіки або жінки.

Читайте також: "Що робити, якщо ви дізналися, що ваша дитина — гей або лесбійка. Поради психолога"

Як зазначає видання, після цього рішення департамент виправних установ і реабілітації Каліфорнії не зможе відхилити ці запити виключно через анатомію ув'язнених чи їхню сексуальну орієнтацію. Утім запит можуть відхилити з "міркувань управління або безпеки". В такому разі ув'язнений має отримати письмову заяву з поясненням такого рішення.

Каліфорнія не першою ухвалює подібний законопроєкт. Аналогічні рішення діють у Коннектикуті, Род-Айленді, Нью-Йорку і Массачусетсі.

Що відомо

  • 40% представників ЛГБТ-спільноти зазнали цькувань на території Європейського Союзу через сексуальну орієнтацію протягом року.
  • Україна посіла 36 місце за рівнем забезпечення прав сексуальних меншин у Європі.
  • Посольства США, Великої Британії, країн-членів ЄС та інших країн закликали Україну продовжувати захищати права лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів, людей-квір.
  • Анімаційна студія Pixar випустила короткометражний мультфільм Out, головний герой якого є представником ЛГБТ-спільноти.
  • Коста-Рика стала першою державою Центральної Америки, яка легалізувала одностатеві шлюби.
На початок