У Коста-Риці уклали перший одностатевий шлюб

У Коста-Риці уклали перший одностатевий шлюб

У Коста-Риці уклали перший одностатевий шлюб
. CNN

Коста-Рика стала першою державою Центральної Америки, яка легалізувала одностатеві шлюби. Відповідний закон набув чинності у країні в ніч на 26 травня.

Перше весілля між партнерами однієї статі відбулося одразу ж після впровадження закону, повідомляє BBC. Церемонію укладання шлюбу між двома жінками на ім'я Александра Квірос та Дунья Арайя транслювало національне телебачення країни як кульмінаційну частину тригодинної передачі, присвяченої рівності у шлюбі.

За словами президента країни Карлоса Альварадо, запровадження закону означає, що Коста-Рика визнала права, на які завжди заслуговували лесбійки та геї.

"Співчуття і любов мають бути керівними принципами, які дозволять нам рухатися вперед і будувати країну, в якій знайдеться місце для всіх", — написав Альварадо у Twitter.

У грудні 2018 року Конституційний суд Коста-Рики визнав, що заборона на одностатеві шлюби є неконституційною і дискримінаційною, після чого надав парламенту країни 18 місяців для зміни законодавства.

Перший відкритий гей у парламенті країни Енріке Санчес привітав ухвалення закону та високо оцінив зусилля тих, хто витратив роки задля скасування дискримінаційної заборони.

Одностатеві шлюби вже легалізовані у низці країн Латинської Америки, зокрема в Аргентині, Бразилії, Колумбії, Еквадорі, Уругваї та деяких частинах Мексики, однак Коста-Рика стала першою країною Центральної Америки, яка запровадила подібні зміни до законодавства попри спротив деяких релігійних груп та окремих законотворців.

На початок