Харківський режисер Артем Вусик претендує на премію імені Леся Курбаса з виставою "Веселка на Салтівці"

Харківський режисер Артем Вусик претендує на премію імені Леся Курбаса з виставою "Веселка на Салтівці"

Засновник і режисер харківського театру "Нафта" Артем Вусик
Засновник і режисер харківського театру "Нафта" Артем Вусик. Фото надав Артем Вусик

Засновник і режисер харківського театру "Нафта" Артем Вусик став одним із 17 претендентів на здобуття театральної премії імені Леся Курбаса. У разі перемоги харків'янин планує витрати грошовий приз на потреби театру.

Про це Артем Вусик розповів у коментарі Суспільне Харків.

"У нас завжди є потреба в тому, щоб покрити якісь наші пробіли або по оренді, або по обладнанню. Є нестача обігрівачів, бензину для генератора. Ці гроші не підуть мені в кишеню. Вони підуть у театр і вони там точно не будуть зайвими, тому що в незалежній інституції зайвих грошей не буває", — розказав режисер.

Вистава "Веселка Салтівки" від харківського театру "Нафта"
Вистава "Веселка на Салтівці" від харківського театру "Нафта". Фото: Олександр Осіпов

15 січня Держмистецтв оприлюднило список із 17 режисерів та їхніх вистав, які у 2024 році боротимуться за театральну премію імені Леся Курбаса. Артем Вусик претендує на премію з виставою "Веселка на Салтівці".

"На жаль, у нас немає якоїсь спілки театрознавців, науковців, які їздять і дивляться вистави по всій Україні, а потім обирають. Поки сам себе не подаси, тобто поки інституція тебе не подасть, то ніхто й не дізнається. Особливо, якщо це відбувається не в Києві, а десь в інших містах. Я не знаю, які в комісії особисті вподобання. Там є певні, звісно, критерії, по яких вони обирають: новаторство, актуальність і так далі. Звісно, хотілося б перемогти", — сказав засновник театру "Нафта".

Що відомо про премію імені Леся Курбаса

Премію імені Леся Курбаса заснували у 1994 році постановою Кабміну.

Премію вручають режисерам щороку в лютому до дня народження Курбаса за вагомий внесок у розвиток сучасного театрального мистецтва України. Переможцю також надають грошову винагороду у розмірі 20 тисяч гривень.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок