Курсант із Львівщини помер у лікарні після падіння літака на Харківщині

Курсант із Львівщини помер у лікарні після падіння літака на Харківщині

Курсант із Львівщини помер у лікарні після падіння літака на Харківщині
. АР; Facebook

У Харківській обласній лікарні помер курсант із Львівщини Віталій Вільховий. Про це повідомив черговий лікар опікового відділення Юрій Колесник.

У курсанта було близько 90% опіків тіла, його стан оцінювався як вкрай важкий.

"Подібна травма викликає декомпенсацію усіх органів і систем. Не було жодної системи або органу, не ураженого у цьому випадку. Діагноз звучить так: декомпенсований опіковий шок. Це була дійсно критична ситуація", — розповів черговий лікар опікового відділення Юрій Колесник.

Віталію було 20 років.

"У тому літаку був Віталій Вільховий із Львівщини. Йому всього 20 років. З дитинства мріяв літати. Закінчив наш ліцей Героїв Крут. Поступив у Харківський університет Повітряних Сил. Блакитного неба Тобі! Світла Пам’ять", — написав міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook.

Віталій Вільховий народився 27.06.2000 в місті Соснівка Сокальського району Львівської області. Є випускником ліцею Героїв Крут 2017 року. Під час навчання був заступником командира взводу. Стати льотчиком — мрія Віталія з дитинства.

Що відомо

  • Військовий літак АН-26 зазнав аварії 25 вересня близько 20:30 при заході на посадку. На борту були 27 людей: курсанти та офіцери Університету повітряних сил імені Кожедуба. Після катастрофи повідомлялося про загибель 22 людей, двох доправили до лікарень Харкова, трьох шукали. Станом на 12:15 26 вересня тіла усіх загиблих знайшли.
  • За попередньою оцінкою фахівців, в літаку АН-26 в Чугуєві відмовив датчик у двигуні, але не сам двигун. Літак зачепився за землю, впав і загорівся.
  • Державну комісію для з'ясування обставин авіакатастрофи та допомоги постраждалим очолив віцепрем'єр Олег Уруський.
  • В літаку були курсанти з 11 областей України. Вижили львів'янин та житель Харківщини. Об 11:00 26 вересня стало відомо, що львів'янин помер у лікарні невідкладної допомоги.
  • До університету Повітряних сил у Харкові несуть квіти.
  • В ДБР назвали чотири версії причин падіння літака в Чугуєві на Харківщині.
  • На місці падіння літака розгорнули пункт психологічної допомоги родичам загиблих.
  • Родинам загиблих Міноборони виплатить 1,576 млн грн, заявили на засіданні уряду 26 вересня.
  • На час розслідуванні Кабмін заборонив навчальні польоти на Ан-26 та його аналогів.
На початок