Кабмін заборонив навчальні польоти Ан-26

Кабмін заборонив навчальні польоти Ан-26

Кабмін заборонив навчальні польоти Ан-26
. AP

Кабінет міністрів заборонив навчальні польоти Ан-26 та їх аналогів. Про це під час позачергового засідання уряду оголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Президентом України дано доручення заборонити навчальні польоти Ан-26 та їх аналогів. Дане доручення адресую міністру оборони", – заявив Шмигаль.

Заборона діє на час розслідування і з'ясування причин.

Крім того, на час розслідування відсторонено осіб, відповідальних за організацію навчальних польотів.

Віце-прем'єр Олег Уруський, який є головою державної комісії для з'ясування обставин падіння літака на Харківщині, заявив, що тіла загиблих знаходять у вкрай понівеченому стані, фактично всі вони обгорілі.

"На цей момент ідентифікацію жодного тіла здійснити не вдалося. Потрібно буде здійснювати експертизу ДНК, що потребує додаткового часу. За словами експертів, фахівців, це займе від двох до трьох тижнів часу. Тільки тоді можна буде говорити про процедуру поховання наших бійців", – повідомив Уруський.

Літак, який зазнав катастрофи, випустили у 1977 році. Остання дата ремонту — 30 липня 1996 року. Черговий ремонт мав відбутися через 25 років. Термін закінчувався 21 червня 2022 року.

Уряд також назвав суму виплат родинам загиблих в авіакатастрофі під Чугуєвом. Одноразова грошова допомога, яку нададуть за кожного загиблого — 1,576 млн гривень.

Що відомо

  • Ввечері 25 вересня на автодорозі Київ-Харків-Довжанський, поблизу військового аеропорту Чугуєва Харківської області, впав та загорівся військовий літак марки АН-26 однієї з військових частин. На його борту перебували 27 курсантів Харківського університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба та військовослужбовці військової частини.
  • У ДСНС заявили, що знайшли тіла 25 загиблих, одна людина померла у лікарні, одна – постраждала.
  • Державне бюро розслідувань назвало чотири версії катастрофи Ан-26 у Харківській області. Міністр оборони Андрій Таран заявив, що згідно з попереднім аналізом, "скоріш за все літак зачепився крилом за землю”.
На початок