"Зігрій песика зимою": львів'ян просять взяти собак з "Домівки врятованих тварин" на перетримку

"Зігрій песика зимою": львів'ян просять взяти собак з "Домівки врятованих тварин" на перетримку

У львівській "Домівці врятованих тварин" стартувала акція "Зігрій песика зимою". Мешканців просять взяти собак на зимову перетримку. Через сильні морози тварини мерзнуть навіть попри те, що їх зігрівають пледами.

Більше про акцію дізнавалося Суспільне.

Зараз у "Домівці врятованих тварин" є близько сотні собак. Працівниця притулку Іванка Муць каже, попри усі зусилля створити комфортні домашні умови для собак при таких морозах не вдається.

"Найтяжче — це пережити цуценятам і короткошерстим собакам, оскільки в них підшерстку як такого немає. Ми стараємося їх утеплити, аби їм було тепліше, але, на жаль, таких умов як домашніх ми створити не можемо", — говорить жінка.

Собаки у "Домівці врятованих тварин"
Собаки у "Домівці врятованих тварин". Фото: Суспільне Львів

Більшість собак, які зараз у "Домівці", евакуювали з фронтових чи прифронтових регіонів, розповідає працівниця притулку.

"Це наша Моніка. Вона була евакуйована ще від початку війни з великою кількістю собак з Харкова" — каже Іванка Муць.

Собака Моніка
Собака Моніка. Фото: Суспільне Львів

"А цей цуцик приїхав до нас з Авдіївки, їх приїхало 16. Ще три цуцики в нас є зі Сходу. Сім цуциків вчора забрали на перетримку і всі інші цуцики так само з нетерпінням чекають, де тепло і затишно", — додає працівниця Анастасія Мунтянова.

Анастасія Мунтянова з цуценям з Авдіївки
Анастасія Мунтянова з цуценям з Авдіївки. Фото: Суспільне Львів

Також є собаки з Херсона.

"Тут знаходяться, в цьому крилі, собаки з Херсона, яких ми евакуювали, коли підірвали росіяни ГЕС. Наразі в нас залишилося 13 собак херсонських, а було евакуйовано близько 70", — говорить Іванка Муць.

Іванка Муць біля собак з Херсона
Іванка Муць біля собак з Херсона. Фото: Суспільне Львів

Також там є собаки, яких залишили люди ще на початку повномасштабного вторгнення, виїжджаючи за кордон.

"Це є Ляля наша, вона практично з перших днів війни в нас. Її переселенці залишили у Львові на вокзалі. Ми поїхали і ми всіх тварин забирали з вокзалу. Її поки що ще ніхто не забрав", — розповідає Іванка Муць.

Зігрівають собак у "Домівці врятованих тварин" ковдрами та пледами. Також кілька разів на день міняють теплу воду, адже вона в мороз швидко замерзає.

"Зігрій песика зимою": львів'ян просять взяти собак з "Домівки врятованих тварин" на перетримку
Собака Ляля. Фото: Суспільне Львів

За два дні, відколи стартувала акція "Зігрій песика зимою", уже забрали більше десяти собак. Взяла собачку з притулку на зимівлю і львів’янка Настя.

"Я в інстаграмі побачила пост "Домівки", що песики потребують на зиму тепла. Ми мали раніше собаку, ми маємо все для них і подумали, що можемо взяти, щоб вони не мерзли", — говорить львів'янка

Львів'янка прийшла у "Домівку" забрати на перетримку песика
Львів'янка прийшла у "Домівку" забрати на перетримку песика. Фото: Суспільне Львів

В "Домівці врятованих тварин" також збирають гроші на утеплення приміщень.

"Зараз в нас є відкритий збір на те, щоб вставити вікна, поставити пічку, тож хто не має змоги долучитись і взяти песика на перетримку, то можна допомогти фінансово, аби утеплити це приміщення, де живуть наші хвостаті", — зазначає працівниця притулку Анастасія Мунтянова.

Собака у "Домівці врятованих тварин"
Собака у "Домівці врятованих тварин". Фото: Суспільне Львів

На початок