На Миколаївщині триває активна фаза зборів батальйону тероборони

На Миколаївщині триває активна фаза зборів батальйону тероборони

На Миколаївщині триває активна фаза зборів батальйону тероборони
. Суспільне Миколаїв

Активна фаза зборів батальйону територіальної оборони триває на полігоні в Матвіївці – відпрацьовують навички з тактичної медицини, пересування на полі бою, інженерну підготовку та стрільби.

На полігоні зібрався батальйон 191-ї бригади територіальної оборони. Трохи більше пів тисячі людей. Стріляють бійці по четверо.

"Стріляють вони з автомату Калашникова, відстань 100 метрів, видається їм по одинадцять патронів. Три патрони для одиночних, решта – чергою. Після кожного відстрілу проходимо туди, перевіряємо влучність, записуємо у відомості, оформлюємо", – каже керівник стрільб Сергій Сухацький.

На Миколаївщині триває активна фаза зборів батальйону тероборони
Суспільне Миколаїв

Перед стрільбою бійцям нагадують про техніку збирання-розбирання автомату. Алгоритм зайняття вогневої позиції. На іншій локації військовозобов’язаним демонструють навички тактичного пересування полем бою, як правильно цілитися, щоб не підставлятись під вогонь противника тощо.

Читайте також: "У Миколаєві розпочались збори бійців територіальної оборони"

Вік бійців територіальної оборони від 18 до 60 років. Є люди з бойовим досвідом. У секторі "Д" із 2014 по 2015 рік перебував Олексій Рязанов.

"Авжеж сенс є, я для себе підкреслив багато нового в області медицини. Мене не навчали медицині, а тут я був на двох заняттях, мені сподобалось", – розповів боєць 191-ї бригади територіальної оборони Олексій Рязанов.

Бійці групами, по черзі змінюють навчальні точки.

Подробиці в репортажі кореспондентів Суспільного

Автор – Олександр Гордієнко, оператор – Василь Філімон.

"У нашій країні може статись що завгодно, для цього потрібно вміти принаймні пригадати, як захищати батьківщину, своє місто та сім’ю. Тому що я служив в армії 25 років тому, дещо забулося. Зараз це пригадується і вивчаємо нові тактики, нові можливості, нова зброя", – каже боєць 191-ї бригади територіальної оборони Андрій Сєдов.

Триватимуть збори батальйону, який входить у склад 191-ї бригади тероборони до 26 вересня.

Задіяно 532 військовозобов’язаних.

На початок