На Волині родина створила дитячий будинок сімейного типу

На Волині родина створила дитячий будинок сімейного типу

Дитячий будинок сімейного типу на Волині
Сім'я Бойків у Нововолинську, грудень 2023 року. Фото: Нововолинська міська рада

У Нововолинській міській громаді подружжя Наталі та Дмитра Бойків створило дитячий будинок сімейного типу. До цього Бойки були прийомними батьками для двох малюків та виховували трьох біологічних дітей.

Як повідомили на сайті Нововолинської міської ради, 22 грудня у їхній родині новий дім знайшли п’ятеро дітей, які між собою є рідними братами та сестрами. Зараз у їхній родині є семеро дітей-вихованців.

Сім’я Бойків переїхала на Волинь з Одеської області. Дмитро й Наталя, зазначають у міськраді, виявили бажання поповнити свою родину та подарувати свою любов і сімейний затишок ще п’ятьом діткам. Рідні брати й сестри тривалий час проживали у центрі соціально-психологічної реабілітації у місті Ковелі.

Загалом у Нововолинській територіальній громаді функціонує п'ять дитячих будинків сімейного типу та чотири прийомні сім’ї, де на виховання і спільне проживання влаштували 43 дитини.

Довідково: Сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є усиновлення, опіка, піклування, прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типуДитячий будинок сімейного типу — це окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування., патронатна сім'я.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок