На Волині на хабарі затримали двох працівників ТЦК і заступника командира взводу

На Волині на хабарі затримали двох працівників ТЦК і заступника командира взводу

Доповнено
Працівників ТЦК і заступника командира взводу на Волині затримали на хабарі
Затримання двох службовців ТЦК на Волині, яких підозрюють у хабарництві, 15 травня 2024. Національна поліція України

Під час одержання хабаря у розмірі 3 тисяч доларів США на Волині затримали заступника командира взводу однієї з військових частин та двох службових осіб обласного і міського терцентрів комплектування та соцпідтримки (ТЦК та СП).

Як повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції України, усім трьом службовцям оголосили підозру в одержанні неправомірної вигоди.

За даними слідства, двоє представників ТЦК і заступник командира взводу вимагали від чоловіків призовного віку гроші і обіцяли допомогти зняти з розшуку військовозобовʼязаних, які після отримання повісток не зʼявилися до ТЦК та СП.

З одного військовозобов'язаного затримані брали по 3 тисячі доларів США.

Усіх трьох оперативники затримали 15 травня під час одержання чергового траншу хабаря. Загалом правоохоронці задокументували отримання учасниками групи 6 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Під час обшуків вдома та на роботі у затриманих вилучили гроші, мобільні телефони, флешки, службову документацію ТЦК та СП, а також "чорнові" записи.

Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів. Як зазначили правоохоронці, у разі доведення вини заступнику командира взводу і працівникам ТЦК загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади.

Реакція Волинського ТЦК та СП

Ввечері, 16 травня у Волинському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки опублікували заяву про те, що засуджують корупцію і сприятимуть розслідуванню.

"Слідством буде встановлено причетність військовослужбовців та встановлення факту причетності третіх цивільних осіб, які фігурують посередниками", — йдеться у повідомленні. Також у Волинському ТЦК зазначили, що засуджують "ганебний вчинок військовослужбовців, і сприяє проведенню слідчо-оперативних дій"

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок