Цифра року. Стало відомо, скільки переселенців офіційно зареєстровано на Дніпропетровщині

Цифра року. Стало відомо, скільки переселенців офіційно зареєстровано на Дніпропетровщині

Офiцiйно
ВПО, Дніпро
Переселенці на Дніпропетровщині, ілюстративне фото. Фото: управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міської ради

На Дніпропетровщині нараховується майже пів мільйона внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це Суспільному повідомили в департаменті соціального захисту населення Дніпропетровської обласної військової адміністрації у відповідь на інформаційний запит редакції.

За даними департаменту, станом на 14 грудня 2023 року на Дніпропетровщині офіційно зареєстровано понад 466 тисяч переселенців. Жінок серед них більшість – понад 270 тисяч. 242 тисячі з усіх зареєстрованих в області ВПО – це люди працездатного віку. Майже порівну дітей та пенсіонерів – по 100 тисяч.

За інформацією департаменту, найбільше переселенців живе у містах Дніпро (182 тисячі), Кривий Ріг (65 тисяч) та Кам'янське (майже 29 тисяч). Серед районів області найбільшу кількість ВПО прийняли Нікопольський (30 тисяч), Синельниківський (29 тисяч) та Дніпровський (22,5 тисячі).

Офіційно – про працевлаштування

Станом на 1 грудня 2023 року на Дніпропетровщині офіційний статус безробітного мали майже 5 тисяч переселенців, з початку повномасштабного вторгнення Росії – 10 тисяч. За січень-листопад нинішнього року роботу через центри зайнятості знайшли понад 2 тисячі переселенців. Ще понад 300 переміщених людей пройшли перенавчання.

До початку повномасштабної війни

До початку повномасштабної війни, станом на 1 січня 2022 року, в області нараховували понад 73 тисячі переселенців, майже половина з них – 30 тисяч – це були люди працездатного віку. 12 тисяч було дітей.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок