Військовий зі Львова випустив альбом фортепіанної музики, яку створив на передовій

Військовий зі Львова випустив альбом фортепіанної музики, яку створив на передовій

Військовий та учасник "Культурного десанту" ЗСУ Михайло Олійник випустив альбом фортепіанної музики, яку створив на передовій. До повномасштабного вторгнення чоловік працював у Львівській філармонії та займався музикою.

Більше про альбом Михайло Олійник розповів Суспільному.

Михайло Олійник служить у 59 бригаді, у підрозділі "Культурний десант", який займається підняттям морально-психологічного духу бійців.

"Така моральна підтримка важлива для бійців, інколи вони місяцями не виходять з окопів, зі своїх позицій, банально навіть не бачать інших людей, а тут до них приїжджаємо ми. Ми ділимося творчістю, також спілкуємось з ними, це допомагає трошки морально розвантажити мозок, надихнутися, тому ми бачимо позитивні відгуки", — каже композитор.

Михайло Олійник грає перед бійцями
Михайло Олійник грає перед бійцями. Фото з особистого архіву Михайла Олійника

На Сході України музикант написав альбом фортепіанної музики. У перші дні чоловік прибув на Донецький напрямок і написав першу композицію "Донбас", згодом на Запоріжжі створив "Молитву за побратимів".

"Мені захотілось підтримати побратимів, які йшли в бій, так я створив композицію. Я записав відео в розбитій школі, в спортзалі, і воно багато мало поширень. Після того я почав виконувати її для бійців і почав отримувати схвальні відгуки. Музика вона допомагає цивільним і військовим. Потрошки почали збиратись музичні ідеї", — розповідає Михайло Олійник.

Михайло Олійник за роялем
Михайло Олійник за роялем. Фото з особистого архіву Михайла Олійника

Також є композиція, яка присвячена дружині Михайла.

"Композиція "Персикове небо" — найбільш ніжна, напевно, він її ще створив до поїздки на фронт, записав і вмістив в альбом, мабуть, це присвята тим моментам які найбільше тебе тримають на фронті. Це якісь спогади про сім’ю, про кохання і про тих, заради кого ти живеш", — каже дружина військового Стефанія Олійник.

Стефанія Олійник
Стефанія Олійник. Фото: Суспільне Львів

Михайло записав музику, коли прибув до Львова під час першої відпустки. Дружина допомагала з релізом альбому, займалась обкладинкою та піаром. Сім’я разом працює над новими піснями, а після перемоги Михайло мріє написати рок-оперу про Збройні сили України.

На початок