"Паралізована система вуличного освітлення". Наслідки збою у зв'язку "Київстар" у Донецькій області

"Паралізована система вуличного освітлення". Наслідки збою у зв'язку "Київстар" у Донецькій області

Оновлено
"Паралізована система вуличного освітлення". Наслідки збою у зв'язку "Київстар" у Донецькій області
. Фото ілюстративне: Суспільне Рівне

У Краматорську Донецької області через збій у зв'язку "Київстар", до якого призвела хакерська атака, не працює вуличне освітлення. Водночас скарг від містян на проблеми через відсутність зв'язку поки що не надходили. У Слов'янській громаді також не отримували скарг на "гарячу лінію". Чи вплинула відсутність зв'язку "Київстар" на роботу систему оповіщення або проведенням платежів через картки та інтернет-банкінг у цих містах Донецької області — читайте.

Як розказав Суспільному Донбас начальник управління з питань інформаційної політики Краматорської МВА Ігор Єськов, головною проблемою в місті через збій "Київстара" стало від'єднання від системи управління вуличного освітлення.

"Воно у нас під'єднане на київстарівський зв'язок, і ось — повністю паралізувало нашу систему вуличного освітлення, довелось вмикати вручну. Сподіваюсь, до вечора ситуація зміниться", — додав начальник управління.

За словами Єськова, якщо Київстар не полагодить зв'язок, то енергетики будуть вимушені їздити до кожної підстанції в місті та вмикати, а потім вимикати освітлення вручну.

Водночас інших проблем в місті немає, пояснив він.

"Глобальних скарг не надходило. Банкінг працює, все працює. Переважна більшість наших абонентів це Vodafone, тому нас не торкнулась ця негода їх. Системи оповіщення теж працює. Поки скарг не було", — розповів Ігор Єськов.

Не вплинула відсутність мережі мобільного оператора і на систему оповіщення у Слов'янську, розказав Суспільному Донбас начальник МВА Вадим Лях.

У Словʼянську ситуація з "Київстаром" також не вплинула і на зв'язок та банкінг. Переважна частина абонентів громади користуються "Водафон", додав очільник МВА.

"Банкомати працюють. Ну ,можливо, в невеликих крамницях не працює. Але працює "гаряча лінія", і ніяких дзвінків стосовно цієї проблеми ми не отримуємо", — додав Вадим Лях.

У Донецькій ОВА заявили, що тримають на контролі питання щодо ситуації з мобільним зв'язком на території області. "У громадах області не має проблем щодо забезпечення увімкнення сигналу "Повітряна тривога" через системи оповіщення. Всі чергові оператори, відповідальні за ввімкнення сигналів оповіщення вчасно отримують оперативну інформацію належним чином", — зазначив в.о. начальника Донецької ОВА Ігор Мороз.

За його словами, оператори мобільного зв'язку "Lifecell" та "Vodafone", а також Інтернет провайдери забезпечують безперебійне надання послуг населенню. Крім того, за даними ОВА, на Донеччині працюють 197 пунктів незламності, у 187 з них забезпечено підключення до оптоволоконної мережі.

Що кажуть про збій зв'язку Kyivstar у самій компанії

Станом на 12 годину у "Київстар" заявили про потужну хакерську атаку.

"Вранці 12 грудня мережа зв’язку Київстару стала мішенню потужної хакерської атаки, що стала причиною технічного збою, у результаті якого тимчасово недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет", — повідомили у пресслужбі компанії Суспільному.

Повідомляється, що для фіксації обставин та наслідків протиправних дій з втручання у діяльність мережі "Київстару", оператор залучив представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб, які наразі працюють в офісі компанії.

"Станом на зараз відомо, що персональні дані абонентів не скомпрометовані. На цей час фахівці оператора працюють над усуненням наслідків хакерської атаки для якнайскорішого відновлення зв’язку та надання сервісів", — йдеться у заяві.

"Київстар" обіцяє надати компенсацію абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися сервісами оператора.

"ПриватБанк" попереджає про нестабільну роботу терміналів через збій "Київстару"

Як повідомив Суспільному речник "ПриватБанку" Олег Серга, у зв’язку зі складностями в роботі мобільного оператора “Київстар” деякі pos-термінали, банкомати та термінали самообслуговування можуть працювати нестабільно або не мати зв’язку.

"За відсутністю мобільного зв’язку клієнти можуть зателефонувати до підтримки за допомогою Приват24, а також написати в чат-онлайн, для цього достатньо, лише доступу до інтернету. "ПриватБанк" надає консультацію на загальні питання в соціальних мережах тому клієнти завжди можуть звернутись до нас в Facebook та Instagram — фахівці радо допоможуть", — зазначив Серга.

На Monobank здійснюють масовану DDoS-атаку

На Monobank здійснюють масовану DDoS-атаку, повідомив співзасновник банку Гороховський.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок