Російська армія масовано штурмує на всіх напрямках східного фронту: ситуація в останні дві доби

Російська армія масовано штурмує на всіх напрямках східного фронту: ситуація в останні дві доби

Російська армія масовано штурмує на всіх напрямках східного фронту: ситуація в останні дві доби
. Ілюстративне фото: Zelenskiy/Official/Telegram

Останні дві доби російські війська поновили масовані штурми на Авдіївському та Маріїнському напрямках. На Луганщині та під Бахмутом також підтягнули резерви ближче до лінії зіткнення і намагаються наступати не шкодуючи людей.

Про це в ефірі "Суспільне. Спротив" повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо. Також про це пише командувач угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Минула доба характеризувалася складними погодними умовами. Падав дощ, була мінусова температура, це все відразу намерзало. Можете собі уявити, тобі треба стояти на посту, на тебе падає дощ який одразу замерзає і ви перетворюєтесь у суцільну льодяну шкарлупу, і зброя і комплект? Ще орки лізуть своїм штурмовими групами", — розповів Володимир Фітьо.

На Лимано-Куп'янському напрямку, додав він, армія РФ завдала 304 обстріли з артилерії та сім ударів дронами-камікадзе.

Втрати армії РФ на Лимано-Куп'янському напрямку:

  • 189 російських окупантів,
  • 17 одиниць техніки, з них 1 танк, 5 БМП-1 та 2 БМП-2

На Бахмутському напрямку армія РФ завдала 213 ударів з артилерії та 14 ударів дронами-камікадзе, додав Фітьо.

Втрати армії РФ на Бахмутському напрямку:

  • 81 окупант,
  • 13 одиниць техніки, з них 2 БТР-80

"Речник додав, що зараз армія РФ підтягнула резерви до лінії зіткнення та активно намагається наступати по всіх напрямах, роблячи ставку на піхоту. "Людей їм не шкода. Техніку вони все ж таки бережуть", — наголосив Фітьо.

Також за даними командувача угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського, на Авдіївському та Мар'їнському російський окупанти два дні тому розпочали масований наступ за підтримки бронетехніки та авіації. За дві доби вони завдали 19 авіаударів.

За минулу добу на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 42 штурми східніше Новобахмутівки, південніше Сєверного, Тоненького і в районах Авдіївки, Первомайського та Невельського. Позавчора, 10 грудня, біля Авдіївки українські оборонці відбили 49 штурмів.

Тарнавський додав, що за 10 грудня під Авдіївкою знищені 11 російських танків та 15 бронемашин.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок