На Полтавщині вручають повістки у громадських місцях: чи є посилення мобілізації

На Полтавщині вручають повістки у громадських місцях: чи є посилення мобілізації

На Полтавщині громадяни порушують правила військового обліку та не повідомляють своєчасно про нове місце проживання.

Про це розповів Суспільному речник обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

На Полтавщині представники ТЦК та СП вручають повістки у будь-яких громадських місцях. Мобілізацію при цьому не посилюють, розповів речник обласного ТЦК Роман Істомін.

"Посилити заходи мобілізації не є можливим, тому що кількість особового складу у нас поки що не збільшується. Штати, якими були на початок повномасштабного вторгнення, такими й залишились. Змінюються, можливо, методи, підходи. Посилення мобілізації саме особовим складом ТЦК немає і не передбачається найближчим часом.

Під час заходів адресного оповіщення, як-то кажуть, по будинках, по квартирах, було виявлено, що багато громадян порушують правила військового обліку і не повідомляють своєчасно якраз про своє нове місце проживання. Якраз цей фактор став ключовим в тому, що почали оповіщення на блокпостах, на вулицях, те, що так не подобається громадянам. Якщо це навіть приватний, все одно це є громадський місцем, згідно з визначенням. Тому туди ТЦК спільно з поліцією заходять без будь-якого дозволу. Повістка, яку вручають ТЦК та СП під час оповіщення, є не що інше, як виклик саме до ТЦК та СП для уточнення військово-облікових даних",говорить речник обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

За словами секретаря міськради Катерини Ямщикової, заходи посиленої мобілізації у Полтаві розпочали від 4 грудня.

Ямщикова
Катерина Ямщикова, секретар Полтавської міської ради. Суспільне Полтава

"Мною було підписане розпорядження про підсилення мобілізації. Це ранковий і вечірній час, коли додатково наші працівники будуть проводити оповіщення, давати можливість охоплювати більше населення, проходитись по будинках, ОСББ, житлових масивах", — каже секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова.

"Кілька разів спостерігав таке, бачив, що повістки там (роздають- ред.). Справа у тому, що в мене вже вік такий 59 з половиною. Але ж я теж пройшов медкомісію. Найвмотивованіші пішли перші, бо вони думали, що придержать, поки це все почнеться, щоб стримати, а тоді почнеться мобілізація. Ніхто ж не думав, що наскільки воно продовжиться. Більше в верхах знають, який в нас резерв є і кого можна посилати",каже місцевий житель Федір.

Добровольців дуже мало, каже Роман Істомін.

"У такому випадку Україна повинна здатись, якщо не призивати невмотивованих. Але, як показує практика, невмотивований зараз громадянин, коли він проходить навчання він як мінімум звикає до того, що він військовослужбовець, звикає до відповідальності і набуває певної мотивації вже там", — каже речник обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

Вручення повісток у громадських місцях та за адресами, розповів речник обласного ТЦК та СП, триватимуть на Полтавщині й надалі.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок