"Шикарний волейбольний майданчик" у Миколаєві поріс травою та очеретом

"Шикарний волейбольний майданчик" у Миколаєві поріс травою та очеретом

"Шикарний волейбольний майданчик" у Миколаєві поріс травою та очеретом
. Суспільне Миколаїв

Об'єкт, реалізований у рамках Громадського бюджету в 2018 році під назвою "Шикарний волейбольний майданчик", поріс травою та очеретом. На території спортмайданчика сміття та зламані лавки.

На проєкт у Корабельному районі в 2018 році витратили близько 170 000 грн.

"Тут натягнута сітка для волейболу, там гойдалка була дитяча. Все порозворовували, що могли винесли. Прибирали спочатку, був тут молодий хлопець, ходив вздовж берега сміття все тут прибирав. А потім раптом його не стало. Мабуть, платити перестали, він перестав прибирати", – розповіла жителька Широкої Балки Надія Божик.

У міському управлінні комунального майна пояснюють, що проєкти громадського бюджету після введення в експлуатацію передають на баланс різних комунальних установ.

"Кожен проєкт виконує розпорядник бюджетних коштів, відповідно до галузі. Це може бути департамент ЖКГ, це може бути адміністрація району. Це може бути управління освіти, або інші наші розпорядники бюджетних коштів", – каже начальник управління комунального майна Мкртич Мкртчян.

Подробиці в репортажі кореспондентів Суспільного

Автор – Олександр Гордієнко, оператор – Євген Сержук.

Розпорядником коштів у реалізації цього проєкту була адміністрація Корабельного району.

"Територія берегової зони вздовж Бузького лиману в районі СВС "Зорька" включена до переліку об’єктів зеленого господарства, що віднесені до територій рекреаційного призначення. На даний момент балансоутримувач вказаної території не визначений. Триває процес передачі волейбольного майданчика на баланс КП ДЕЗ "Пілот", – розповіла секретарка адміністрації Корабельного району Олена Солончук.

Для того, щоб в подальшому, такі об’єкти не залишалися без нагляду в період, поки вони не мають балансоутримувача, в департаменті житлово-комунального господарства планують створити підприємство, на чий баланс передаватимуть подібні об’єкти.

"Шикарний волейбольний майданчик" у Миколаєві поріс травою та очеретом
Суспільне Миколаїв

З цим питанням кореспонденти Суспільного відправили інформаційний запит на ім’я директора департаменту Сергія Коренєва. Відповісти мають протягом п’яти днів.

Читайте також: На гроші Громадського бюджету в Миколаєві побудували скейт-парк

"У нас у першому році реалізації отримали перемогу 28 проєктів. У другому році у нас отримали перемогу 26 проєктів, вони були реалізовані того ж року. У цьому році у нас на стадії реалізації знаходиться 30 проєктів, які повинні бути реалізовані до кінця 2020 року", – розповіла директорка департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко.

Що відомо

  • "Громадський бюджет" триває. На фінансування з бюджету 2021 року подали 76 проєктів. Переможців у трьох категоріях: великі проєкти, малі та соціальні визначатимуть 17 вересня.
На початок