Продуктів на два місяці та проблеми з обігрівом: яка ситуація в Авдіївці

Продуктів на два місяці та проблеми з обігрівом: яка ситуація в Авдіївці

Продуктів на два місяці та проблеми з обігрівом: яка ситуація в Авдіївці
. Фото: КП "СЄЗ" Авдіївської міськради/Facebook

В Авдіївці є запаси продуктів на два з половиною місяці. Їжу в місто продовжують завозити, але невеликими партіями, зокрема намагаються раз на тиждень доставляти людям свіжий хліб.

Про це в ефірі "Суспільне. Спротив" розповів начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш.

"Позаминулу добу трохи менше було обстрілів по території громади, трохи було менше штурмових дій. Але ж вчора все потрошку почало повертатися на круги своя: дуже багато було обстрілів масованих і штурмових дій стало суттєво більше", — повідомив Віталій Барабаш.

Останні три дні, додав він, зменшилась кількість авіабомбових ударів: якщо раніше окупанти завдали понад 10 авіаударів по громаді, то останній тиждень близько 5.

За словами Барабаша, вчора, 3 грудня, в місті лишалось 1295 людей. Сьогодні зранку вже провели перший етап евакуації.

"Трошки поменшало бажаючих на виїзд. В середньому в нас 12-15 людей виїжджало, то зараз 4-6. Ну тішить, що хоча б люди їдуть. Простіше не стає, тихіше не стає. Далі буде ще складніше через зиму", — розповів Віталій Барабаш.

Окупанти не дають людям навіть зігрітись, бо завдають ударів по диму від буржуйок, який бачать з безпілотників. Так зокрема вчора дістав поранення 64-річний чоловік, додав очільник МВА.

"Вони б'ють по цих локаціях. Люди намагаються якось приховати дим. Але не завжди це виходить, не всі це роблять. В принципі немає вже жодної вцілілої будівлі. Немає такої будівлі, щоб люди розуміли, що навіть прилетіть КАБ, то воно все витримає. На жаль, такої будівлі нема", — повідомив Віталій Барабаш.

Готуватись до цього опалювального сезону в Авдіївці почали ще навесні, нагадав очільник адміністрації. На відміну від попередньої зими цього року можливості завезти дрова для опалення не було, оскільки жодна вантажівка не могла проїхати. Комунальні служби та люди розпилювали дерева, які повалило обстрілами.

В місті є продукти, проте не в такій кількості, як раніше. Коли була можливість, в Авдіївку двічі на місяць приїжджало дві 5-тонні машини з продуктами, так накопичували резерви та запаси, нагадав Барабаш. Наразі в місті є запаси продуктів на два з половиною місяці, і їх регулярно поповнюють невеликими партіями.

"Ліки є. Продукти є. Найбільше потребують люди свіжого це хліб. З цим звичайно є проблема, але ж завозимо, мінімум раз в тиждень намагаємось людей забезпечити хлібом", — зазначив Віталій Барабаш.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок