Хвороба Кернеса: в міськраді прокоментували питання виборів мера Харкова

Хвороба Кернеса: в міськраді прокоментували питання виборів мера Харкова

Хвороба Кернеса: в міськраді прокоментували питання виборів мера Харкова
.

Питання участі іншого кандидата від "Блоку Кернеса — Успішний Харків" у виборах мера замість Геннадія Кернеса, який хворіє на коронавірус, не розглядається.

Про це на брифінгу 15 вересня сказав Юрій Сидоренко, директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради.

"Від Блоку імені Кернеса піде один кандидат і виграє ці вибори. Це Геннадій Кернес", — сказав Сидоренко.

Двічі обраний мером Харкова 61-річний Геннадій Кернес — один з претендентів на посаду Харківського міського голови на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. Влітку 2020 року він заявив, що йде на вибори разом з партією "Блок Кернеса — Успішний Харків".

Що відомо

  • 12 вересня Суспільне повідомляло, що Кернес близько трьох тижнів не з'являвся на публіці. За даними джерел у медичній сфері та правоохоронних органах, міський голова перебуває у лікарні №17, визначеній опорною з COVID. У міськраді цю інформацію не коментували.
  • 14 вересня у міськраді підтвердили, що з 10 вересня Геннадій Кернес перебуває на лікарняному. Однак, чи госпіталізований він та з яким діагнозом, не уточнюють, посилаючись на нерозголошення медичної таємниці.
  • 14 вересня низка регіональних Telegram-каналів розповсюдила інформацію, що Геннадій Кернес перебуває в комі. Цю інформацію також повідомило видання "Дзеркало тижня", посилаючись на джерела в Офісі президента та Харківській міськраді. Видання зазначає, що у Кернеса "виявили COVID-19, який протікає у вкрай складній формі".
  • 14 вересня перший заступник мера Харкова спростував інформацію про те, що Кернес в комі. Офіційне спростування опублікувала й пресслужба Харківської міськради. В мерії пов'язали розповсюдження даних про критичний стан мера із загостренням амбіцій "не надто вдалих" політиків".
  • 15 вересня у міськраді підтвердили, що Кернес госпіталізований до 17 лікарні з коронавірусом та двостороннім запаленням легень. Його стан оцінюється як стабільно важкий.
На початок