Держаудитори перевірять використання коштів із антикоронавірусного фонду

Держаудитори перевірять використання коштів із антикоронавірусного фонду

Держаудитори перевірять використання коштів із антикоронавірусного фонду
. ФОТО: Google.com

Уряд зобов’язав Державну аудиторську службу перевірити використання майже 66 мільярдів гривень із Фонду боротьби з коронавірусом.

Таке рішення Кабмін ухвалив на засіданні, повідомляє Міністерство фінансів. Проєктом розпорядження передбачено допуск, належні умови та надання всіх необхідних документів щодо обігу державних коштів працівникам Держаудитслужби.

Читайте також: Фонд боротьби з COVID-19. На що пішли кошти та чи дійсно він був потрібен

У Міністерстві фінансів додали, що щоденно проводять моніторинг використання коштів Фонду COVID-19. Щотижня інформація оновлюється на офіційному сайті, переглянути її можна за посиланням. Також у відомстві уточнили, що прозорість та ефективність використання коштів Фонду є одним з зобов'язань, які Україна взяла перед Міжнародним валютним фондом.

Міністр фінансів Сергій Марченко додав, що проєкт держбюджету України на наступний рік не передбачає фінансування додаткових фондів, зокрема такого, як фонд боротьби з COVID-19.

"У нас не передбачається додаткових фондів таких, як COVID-19, ми видатки спрямували на прямих головних розпорядників — це МОЗ та Міносвіти, тому цієї програми вже не буде наступного року", — сказав він.

Що відомо

  • У квітні уряд затвердив порядок використання коштів Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19. На початку планувалося закласти у фонд 64,7 мільярда гривень, але з часом обсяг фонду склав зріс до 66 мільярдів.
  • У червні Рада ухвалила законопроєкт, який передбачає, зокрема, перерозподіл грошей із Фонду боротьби з COVID-19 на ремонт і будівництво доріг та інших об’єктів інфраструктури.
  • Наприкінці липня Кабмін повідомив, що розподілив 66 мільярдів гривень з Фонду боротьби з COVID-19 на забезпечення медиків, фінансування фонду безробіття та реконструкцію доріг.
  • Нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк заявив, що до використання коштів Фонду боротьби з COVID-19 є багато запитань. Зокрема, стосовно того, що багато коштів пішли не на оплату роботи медиків чи купівлю захисних засобів, а на ремонт доріг.
  • Прем'єр Денис Шмигаль 4 вересня у Раді повідомив, що всі 66 млрд гривень, які були закладені у Фонд боротьби з коронавірусом, розділені за потребою.

Читайте також

Зеленський заявив, що з COVID-фонду "багато грошей витрачено на дороги", які ведуть до лікарень

На початок