У Франції за добу більше 10 тисяч випадків COVID-19. Це рекорд з початку пандемії

У Франції за добу більше 10 тисяч випадків COVID-19. Це рекорд з початку пандемії

У Франції за добу більше 10 тисяч випадків COVID-19. Це рекорд з початку пандемії
. AP

У Франції зафіксовано рекордний щоденний приріст випадків коронавірусу. У суботу органи охорони здоров'я заявили, що було зареєстровано 10 561 новий випадок, що більше ніж на 1 тисячу порівняно з показниками п'ятниці. Про це повідомляє France24.

У Франції також збільшується кількість людей, які потрапляють у лікарні, зокрема у реанімації. Лікарі закликають людей уникати приватних вечірок на тлі нового спалаху.

За останніми даними, 2432 інфіковані людини відправили у лікарні, на 75 більше, ніж у п’ятницю. З них 417 – у реанімацію, що на 28 більше.

Ще 17 людей померли від вірусу. Франція зафіксувала понад 30 тисяч смертей з початку пандемії. Це сьомий показник смертності у світі.

Показники зараження зросли у всіх вікових груп з червня, проте чиновники кажуть про особливо значне збільшення хворих серед молодих людей.

Прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс заявив, що нові обмеження не будуть введені, оскільки метою Франції є "уникнути загального карантину" та досягти успіху в житті з вірусом за допомогою соціального дистанціювання, носіння масок та нарощених тестів.

Кастекс заявив, що його уряд запровадить прискорене тестування на COVID-19 для першочергових випадків та надасть місцевим органам влади можливість скоротити години роботи на деяких підприємствах.

У Франції спостерігається "явне погіршення" поширення COVID-19, коронавірус "не знизив інтенсивності" і "все ще буде з нами протягом декількох місяців", сказав Кастекс під час телезвернення.

Що відомо

  • За минулу добу в Україні виявлено 2 476 нових випадків коронавірусу, 547 пацієнтів одужали, а 30 — померли від ускладнень.
  • Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин до 31 жовтня у зв’язку зі збільшенням кількості хворих на коронавірус.
  • 10 вересня МОЗ змінило поділ України за рівнем епідеміологічної небезпеки. До "червоної зони" зарахували тепер 37 міст та районів.
На початок