"Зелена країна". У Миколаївській області висадили три мільйони дерев

"Зелена країна". У Миколаївській області висадили три мільйони дерев

"Зелена країна". У Миколаївській області висадили три мільйони дерев
Процес висадки дерев. Фото: Південний лісовий офіс/Facebook

На Миколаївщині у рамках програми "Зелена країна" станом на 14 листопада висадили три мільйони дерев площею 600 гектарів. Мета програми — підвищення відсотка лісистості на півдні України.

Про це повідомили у пресслужбі Південного лісового офісу у Facebook.

У рамках програми "Зелена країна" у Миколаївській області з’явиться 3 300 гектарів нових лісів.

"З часу заснування лісових господарств у Миколаївській області це найбільший показник. З високих показників за весь період 1968 році ця цифра була 1 700 гектарів, у 2 010 – 2 400 гектарів. Всі інші роки показник коливався від 300 до 900 гектарів", — йдеться у повідомленні.

У Південному лісовому офісі зазначили, що через брак грошей на розвиток підприємств, на висадку за останні 10 років на Миколаївщині показник висадки лісів був на низькому рівні.

"Якщо взяти період, з 2013 до 2022 року включно, то в області було висаджено 1 897 гектарів лісів за десятиріччя. У різні роки цього періоду садилося то 200, то 111 гектарів, а в якийсь рік було і 12 гектарів", — повідомили у пресслужбі лісового офісу.

Станом на 14 листопада всього від Південного лісового офісу висадили 1 320 гектарів нового лісу та сім мільйонів дерев різних порід. Це складає 23 відсотки від запланованої на осінь висадки, говорять на підприємстві.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок