Лісову пожежу на Харківщині, яка знищила 22 будинки, загасили

Лісову пожежу на Харківщині, яка знищила 22 будинки, загасили

Лісову пожежу на Харківщині, яка знищила 22 будинки, загасили
. ГУ ДСНС України у Харківській області

Останні осередки тліючої лісової підстилки у Дворічанському районі рятувальники загасили 6 вересня о 14:57. Ліквідація пожежі тривала понад чотири доби.

Про те, що рятувальники завершили роботу на місці лісової пожежі поблизу смт Дворічна, Суспільному повідомив речник Держслужби з надзвичайних ситуацій Харківщини Ігор Лупандін.

Лісову пожежу на Харківщині, яка вирувала на площі у 500 гектарів та знищила 22 будинки, загасили
Наслідки пожежі у Дворічанському районі на Харківщини. ДСНС

За словами Лупандіна, кілька пожежних машин лишатимуться поруч зі згарищем до ранку 7 вересня. Іншу техніку та людей відкликали.

Наметове містечко у селі Гороб'ївка, де розміщувався штаб рятувальників та поліції, вже згорнули.

Що відомо

  • Лісова пожежа у Дворічанському районі спалахнула 2 вересня, за добу вогонь охопив 500 гектарів. Полум'я перекинулося на житлові будинки та господарчі споруди у селах Гороб'ївка та Гряниківка, були знищені 22 оселі. Травмованих та загиблих немає.
  • Родинам, які втратили житло внаслідок лісової пожежі, урядовці пообіцяли виплатити по 300 тисяч гривень.
  • 3 вересня лісову пожежу у Дворічанському районі визнали надзвичайною ситуацією регіонального рівня.
  • Рятувальникам вдалося локалізувати пожежу за дві доби — 4 вересня.
  • Пожежі у Дворічанському районі розслідують за ч. 2 ст. 194 — умисне знищення або пошкодження майна. Одне з проваджень, відкрите за фактом подій на території Дворічанського району, перекваліфіковане на ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).
  • Волонтери з усіх районів Харківщини везуть їжу, одяг та медикаменти для жителів сіл, які постраждали внаслідок пожежі. Для сортування зібраних речей довелося залучити 15 людей. З 5 вересня у Дворічанському районі припинили збір речей для постраждалих внаслідок лісової пожежі. Волонтери шукають тих, хто допоможе потерпілим з оформленням документів, до села запросили психологів, а шахраї вже намагалися нажитися на розгубленості погорільців.
  • Станом на 5 вересня площа тліючих ділянок лісової підстилки та сухостою зменшилась до 50 гектарів. Зранку 6 вересня тліли підстилка та залишки деревини на площі 12-15 гектарів.
  • Як пожежі вплинули на екосистему — розповіла кандидатка біологічних наук Тетяна Атамасова.
На початок