"Важкувата, але заслужена". Володимир Пятенко прокоментував дебютну перемогу України в жіночій Лізі націй

"Важкувата, але заслужена". Володимир Пятенко прокоментував дебютну перемогу України в жіночій Лізі націй

Ексклюзивно
"Важкувата, але заслужена". Володимир Пятенко прокоментував дебютну перемогу України в жіночій Лізі націй
. Володимир Пятенко. Фото: УАФ

Ексклюзивний коментар головного тренера для Суспільне Спорт.

Збірна України з футболу здобула першу перемогу в розіграші Ліги націй. У номінально домашньому матчі команда Володимира Пятенка переграла Грецію — 1:0.

Україна вдруге поспіль зустрічалася з грекинями на полі в Іракліоні. Та перервала серію з трьох поразок завдяки голу Дарини Апанащенко, яка вдало зіграла на підбиранні та забила свій перший м'яч на турнірі.

Натомість травми зазнала нападниця Ольга Овдійчук, авторка голу у ворота Сербії. Лідерку збірної незадовго після перерви довелося змінювати на Вероніку Андрухів.

Після матчу Пятенко підбив підсумки матчів з Грецією в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт. Зокрема, розповів, до яких змін у команді вдавалися перед матчем-відповіддю та що наразі відомо про ушкодження Овдійчук.

  • Про враження від матчів з Грецією:

"Два рази [грекині] грали вдома. При своїх трибунах вони грають у зовсім інший футбол. Хоча ми все розбирали — вони, в принципі, не здивували, у другій грі — тим більше. Перед першим матчем ми знали, як вони грають: часті здвоювання флангів у них виходять, по дві гравчині в одній позиції, підбирання й довгі передачі. У першій грі ми справлялися, у другій — внесли нюанси".

"Думаю, заслужена перемога. Хоч і важкувата, але перемога. У першій грі ми також не заслуговували на поразку".
  • Які зміни внесли після першої гри у Греції:

"Те, що ми боротьбу виграємо. У першому таймі першої гри не завжди вдавалися підбирання. Ці нюанси включили, попрацювали. У принципі, в другій грі у цьому компоненті додали. Підбирання були на нашому боці".

  • Про момент з голом:
"Ми акцентували увагу на добиваннях: якщо у наші ворота, ми завжди стараємося страхувати воротарку; в інші — теж акцент був щодо добивання. Знову ж, тренувалися, робили вправи, йшли на добивання".
  • Про зміни у складі:

"У нас є всі дані про функціональний та фізичний стан футболісток. Тому десь освіжили команду, десь зробили перестановки. Усі гравчині, що були на зборі, були готові грати що в першій, що в другій грі".

"Задоволений гравчинями і в першому матчі, і в другому. І тими, які у двох іграх не зіграли. Я всіма задоволений".

"[Відсутність замін у перерві?] Перед цим у трьох матчах потрібно було освіжати гру, додавати швидкості. У цій грі, поки всі витримували той темп, який ми самі й встановили, замін не робили".

"Важкувата, але заслужена". Володимир Пятенко прокоментував дебютну перемогу жіночої збірної України в Лізі націй
Ольга Овдійчук. Фото: УАФ
  • Про травму Овдійчук:
"Зараз будуть дані. Думаю, що, дай Боже, все буде добре. Нічого серйозного. Але поки даних немає".
  • Про перспективи в групі Ліги націй:

"Ми виходимо на кожну гру перемагати: десь виходить, десь ні. У нас шість ігор Ліги націй, одна із задач — переглянути всіх кандидаток. Та ж [захисниця Ольга] Басанська зазнала травми, і ми в останню мить зуміли замінити її. У нас задача стоїть — переглянути всіх гравчинь. Завдання [на турнір] одне — перемагати в кожній грі".

Ліга націй серед жіночих збірних: що відомо?

  • Лідер групи В3 до кінця ігрового дня вівторка визначиться в матчі Сербія — Польща (початок — о 20:00).
  • Заключні групові матчі команда Пятенка проведе в грудні: проти Польщі (1-го числа) та Сербії (5-го).
  • Аби здобути підвищення в класі, збірна має посідати в таблиці перше або друге місце. Команда з останньої, четвертої сходинки вилітатиме до дивізіону С.
На початок