"Хлопці тепер не ризикують своїм життям". Криворізький винахідник виготовляє пристрої для ЗСУ

"Хлопці тепер не ризикують своїм життям". Криворізький винахідник виготовляє пристрої для ЗСУ

Ексклюзивно
Винахідник
. Суспільне Дніпро

Волонтер-винахідник Андрій Кротов з Кривого Рогу розробив та виготовив пристрій для корекції вогню в нічний час та детонації вибухівки. Передав військовим вже більш ніж 80 одиниць такого обладнання, розповів Суспільному фахівець. Пристрій допомагає здетонувати навіть невеликому об'єму тротилу.

Андрій Кротов каже: собівартість такого пристрою близько 400 гривень, виготовляє його протягом тридцяти хвилин. Розробку почав за запитом військових з передової.

"Відходимо десь, або до нас підходять вороги і нам треба, щось зробити. А ми не можемо працювати на всіх напрямках. І так ми прикриваємо свій маленький тил, де у нас не прикрито. Вони собі заклали, зробили свою роботу і їм вже краще", — говорить винахідник.

Криворізький винахідник виготовляє пристрої для ЗСУ
Суспільне Дніпро

Також Андрій Кротов розробив пристрій для наведення вогню в нічний час.

"Хлопці тепер не ризикують своїм життям, вони можуть дистанційно цим керувати, на великій відстані, працює до двох кілометрів", — розказує він.

Андрій Кротов зазначає: собівартість цього обладнання півтори тисячі гривень. Загалом він передав військовим 80 таких пристроїв. На передову разом зі своєю командою він також відправляє зроблені власноруч автономні лампочки, зарядні станції та амуніцію.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок