Кандидати на посаду голови Калуської громади. Досьє

Кандидати на посаду голови Калуської громади. Досьє

Кандидати на посаду голови Калуської громади. Досьє
. Суспільне Карпати

Двоє кандидатів на посаду міського голови Калуша підтвердили своє бажання взяти участь у передвиборній боротьбі 25-го жовтня. Зокрема, 29-го серпня на XLVI партійному з’їзді ВО "Свобода" затвердили Андрія Найду. 16-го вересня кандидатом на посаду міського голови Калуської територіальної громади зареєструвався Андрій Дрань.

Андрій Найда

Кандидати на посаду мера в Калуші. Досьє
Кандидати на посаду мера в Калуші. Досьє. Суспільне Карпати

Загальні відомості

Андрій Найда народився 30 січня 1979-го року. Проживає в Калуші Івано-Франківської області. З відзнаками закінчив Калуську середню школу № 2 та Івано-Франківський національний технічний університет нафти нафти і газу.

До 2008-го року працював на ТОВ "Карпатнафтохім". Обіймав різні посади - слюсар-ремонтник 5 розряду, заступник начальника цеху, начальник цеху розділення повітря.

У 2008-му році став головним інженером на ТОВ "Калуський трубний завод". З 2009-го директор цього підприємства.

Політична діяльність

Член ВО "Свобода". У 2015-му році балотувався як мажоритарник в 77-му окрузі. З цього часу - депутат міської ради.

Андрій Найда - заступник голови постійної комісії міської ради з питань власності, житлово-комунального господарства та екології.

Відвідуваність засідань міської ради депутата– майже 81% - був на 3 799 засіданнях з 4693. За цей час не вніс жодної поправки і не подав проєктів.

Андрій Найда лише один раз виступив у міській раді із 44-х зареєстрованих. Хоча депутати спростовують інформацію про кількість виступів, яка зазначена на цьому сайті. Кажуть, що довести це легко, адже кожна сесія фіксується на відео.

Майно

В декларації за 2019 рік вказано, що кандидат на посаду мера - директор ТОВ "Калуський трубний завод" та депутат міської ради.

Його заробітна плата у 2019-му році становить 351 тисячу 903 гривні. В одному з банків подружжя зберігає більше пів мільйона гривень, з яких отримали більше 53 тисячі гривень відсотків від депозиту.

Андрій Найда володіє квартирою площею 68 м кв. Його дружина - дачним будинком – 22,9 м кв. Також на неї зареєстрована земельна ділянка 597 м кв.

В нематеріальних активах значаться два патенти: на корисні моделі пристрою для одержання труб з полівінілхлориду та способу одержання труб з полівінілхлориду

Інше

Одружений. Виховує двох доньок. Голова піклувальної ради Калуського ліцею № 10. Кандидат технічних наук – у червні 2017-го року захистив дисертацію. Автор п'яти патентів на винаходи, 20-ти наукових праць, двох успішно впроваджених на виробництві рацпропозицій.

Андрій Дрань

Кандидати на посаду голови Калуської громади. Досьє
Кандидати на посаду голови Калуської громади. Досьє. Суспільне Карпати

Загальні відомості

Андрій Дрань народився 17-го січня 1975-го року в Калуші. Навчався у школі № 3.

У 1997-му році закінчив Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу за спеціальністю "Економіка підприємства".

Працював економістом на ВАТ "Оріана". Водночас закінчив Київський міжнародний інститут менеджменту (кваліфікація: експерт-оцінщик нерухомого майна і корпоративних прав).

У 2000-му році Андрій Дрань здобув кваліфікацію експерта з оцінки землі.

З 2001-го року впродовж 15-ти років працював у банківській сфері: спочатку керівником Калуського відділення "Правексбанку", згодом — на керівних посадах у відділеннях інших банків.

Упродовж 2014-2015 років займав посаду директора державного підприємства "Агрофінфонд" при Міністерстві сільського господарства (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України -ред.).

У 2015-му заснував і очолює ТОВ "Захід плюс", яке спеціалізується на виготовленні металоконструкцій для потреб сільського господарства і промисловості.

Політична діяльність

У 2015-му році балотувався як мажоритарник від "Самопомочі" до Івано-Франківської обласної ради VII скликання по 78-му округу. Не був обраний.

У цьому ж році за квотою партії "Самопоміч" увійшов до складу виконавчого комітету Калуської міської ради.

Андрій Дрань - член політичної партії "Об’єднання "Самопоміч".

Скандали

У березні 2019-го кандидат у мери програв конкурс на посаду гендиректора КНП "Калуська ЦРЛ". Андрій Дрань подав до суду, аби скасувати призначення на цю посаду Івана Красійчука – з’ясувалося, що він не подав варіант конкурсної пропозиції в електронному вигляді, як того вимагають умови проведення. Попри це, його допустили до другого етапу і він став переможцем конкурсу.

Андрій Дрань подавав позови до Івано-Франківського окружного адміністративного суду (відмовили у відкритті справи) та Восьмого апеляційного адміністративного суду (залишив попереднє рішення без змін). Після цього була касаційна скарга до Верховного суду України, який 1-го червня цього року скасував попередні рішення - справу знову скерували в Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Майно

На сайті НАЗК є декларація Андрія Драня за 2018-й рік, коли він кандидував на посаду генерального директора комунального некомерційного підприємства "Центральна районна лікарня Калуської міської та районної рад Івано-Франківської області". В примітках зазначено, що активи чоловіка в десятеро перевищують його доходи.

Кандидат у мери є власником будинку в Калуші площею 165 м кв. (вартість не вказана).

Дружина Ірина – власниця земельної ділянки площею 3 500 м кв. у Кривопіллі Верховинського району, нежитлового приміщення (35 м кв.) та квартири площею 65 м кв. у Калуші. Вартість нерухомості також не вказали.

У 2018-му Андрій Дрань користувався двома автомобілями: Ford Mondeo та Honda Jazz (вартість не вказана).

Кандидат у міські голови Калуша має 50 % від загального капіталу товариств з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "ЗАХІД" та "БК Захід Плюс". В обох підприємствах є кінцевим бенефіціаром.

Його дружина Ірина має 50 % від загального капіталу в товаристві з обмеженою відповідальністю "ДР Інвест".

Зарплата Андрія Драня у 2018-му році становила 32 тисячі 450 гривень. Ще 297 тисяч 300 гривень – дивіденди від ТзОВ "БК Захід Плюс". Дружина Ірина отримала дохід від заняття підприємницькою діяльністю розміром 56 тисяч 300 гривень.

Готівкою у 2018 році ексгендиректор КНП мав 172 тисячі гривень, 132 тисячі доларів та 35 тисяч 200 євро.

Інше

Одружений, виховує доньку та сина.

Читайте також

Авторка: Наталія Олексієнко

На початок