Жіночі купе будуть у ще 4 потягах "Укрзалізниці"

Жіночі купе будуть у ще 4 потягах "Укрзалізниці"

"Укрзалізниця" запускає ще 4 напрямки з жіночими купе
"Укрзалізниця", потяг. Ілюстративне фото. Фото: "Укрзалізниця"

"Укрзалізниця" розширює пілотний проєкт жіночих купе у пасажирських поїздах. Із 15 листопада стануть доступні ще 4 напрямки.

Про це пише УЗ на своєму Facebook.

Потяги, які тепер включатимуть жіночі купе:

  • № 17/18 Харків – Ужгород;
  • № 29/30 Київ – Ужгород;
  • № 3/4 Запоріжжя – Ужгород;
  • № 26/236 Одеса – Рахів.

Голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко пояснює: тестування жіночих купе показало, що послуга потрібна та актуальна. У середньому такі купе заповнюються на 93%.

"За 4 місяці ми реалізували вже 25 тисяч квитків. Тому, як і обіцяли, збільшуємо кількість поїздів, де буде доступна ця послуга. Обирали «довгі» рейси, де подорожує багато жінок із дітьми, а також включили до проєкту нові напрямки: Одесу, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Рахів", — говорить Лященко.

Купити квитки до жіночих купе можна буде з 27 жовтня — як і раніше, у застосунку "Укрзалізниці". Відповідні місця маркуватимуться. Глибина продажу — 20 діб. Вартість квитків не відрізняється.

Жіночі купе та безпека в потягах "Укрзалізниці"

Жіночі купе функціонують із 30 червня на таких напрямках: №81/82 Київ – Ужгород, №41/42 Дніпро – Трускавець, №75/76 Київ – Кривий Ріг, №15/16 Харків – Ясіня. У таких купе можуть їхати жінки та діти до 5 років включно. Лященко пояснював таке рішення УЗ метою допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше

Також із 30 червня 2023 року відновила свою роботу воєнізована охорона у пасажирських поїздах.

У 2020 році був запит на створення жіночих, чоловічих та сімейних купе. Це сталося на тлі події, коли у поїзді "Маріуполь-Київ" чоловік побив та намагався зґвалтувати незнайому жінку. Тоді УЗ пояснювала, що не може запровадити окремі купе з низки причин.

У 2010 році компанія вже запроваджувала таку послугу, але вона не мала попиту, адже була доступною лише в касах.

На початок