Зі Львова вирушив перший за 18 років потяг до Варшави

Зі Львова вирушив перший за 18 років потяг до Варшави

Зі Львова вирушив перший за 18 років потяг до Варшави
Перший потяг зі Львова до Варшави, 15 жовтня 2023 рік. Суспільне Львів

Вранці, 15 жовтня, зі Львова вирушив перший міжнародний потяг до Варшави. Маршрут організували через хаб Рава-Руська. Час у дорозі від Львова до Варшави становить близько дев'яти годин.

Як це було, дізнавалося Суспільне.

До пересадкової станції Рава-Руська пасажирів зі Львова, Івано-Франківська, Стрия, Коломиї, Калуша, Долини, Моршина, Брюховичів та Жовкви везе дизель-поїзд українського виробництва. Під час поїздки пасажири можуть скористатися Wi-Fi через "Starlink". У Рава-Руській люди здійснюють пересадку на поїзд польського перевізника "SKPL", який розрахований на європейську колію. Звідти пасажири можуть доїхати до Любліна або Варшави. ⠀

"З 2005 року по цьому напрямку не було міжнародного руху. У перший день ми продали майже 100% квитків на цей потяг. Потяг повністю заповнений. І на перший тиждень в нас продано більш ніж 70% квитків. Ми розуміємо, що до кінця тижня цей відсоток буде ще більший. Тому цей потяг дуже перспективний", — каже голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Ігор Матвійчук нагадує, які документи потрібно мати при собі, аби перетнути кордон.

"Треба обов'язково мати закордонний паспорт з собою. Для чоловіків обов'язково перечитати правила перетину кордону, подивитися, до якої категорії вони належать, чи мають право виїжджати за кордон. Це стосується чоловіків від 18 до 60 років. На дітей треба перевірити наявність доручень чи письмової згоди батьків, якщо вони слідують не з батьками. На тварин потрібні ветеринарні сертифікати", — говорить Ігор Матвійчук.

За один рейс український та польський поїзди можуть перевезти понад 200 пасажирів. Люди можуть обрати місця першого чи другого класу. Час у дорозі становить близько дев'яти годин. А вартість квитків стартує від 1188 гривень.

На початок