Укрзалізниця повернула у пасажирські вагони воєнізовану охорону

Укрзалізниця повернула у пасажирські вагони воєнізовану охорону

Укрзалізниця повернула у пасажирські вагони воєнізовану охорону
. Потяг АТ "Укрзалізниця", ілюстративне фото: УНІАН

Укрзалізниця посилює безпекові заходи. Так, з 30 червня 2023 року відновила свою роботу воєнізована охорона у пасажирських поїздах. Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

Нині така охорона працює у поїздах №81 Київ — Ужгород, №41 Дніпро — Трускавець та № 712 Київ – Краматорськ.

За словами голови УЗ Євгена Лященка, працівники відомчої охорони вже здійснили 17 рейсів і "долучилися до вирішення декількох конфліктних ситуацій".

"Це були дрібні конфлікти, нічого серйозного, наприклад, не допустили до поїзда пасажира у нетверезому стані. Найближчим часом будемо масштабувати проєкт з урахуванням результатів роботи упродовж декількох тижнів", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє пресслужба УЗ, впродовж рейсу в поїзді перебувають двоє працівників воєнізованої охорони. Вони дивляться за порядком та патрулюють вагони. Всі співробітники охорони забезпечені спецформою, знаками розрізнення та проходять інструктаж перед кожним рейсом.

"На жаль, ще фіксуємо випадки адміністративних правопорушень у поїздах. Насамперед це куріння та розпивання алкогольних напоїв. Не маємо сумнівів, що воєнізована охорона буде дієвим інструментом для виявлення та притягнення до відповідальності порушників", — сказав директор виконавчий філії "Відомча воєнізована охорона" АТ "Укрзалізниця" Володимир Александров.

Щоб викликати працівників воєнізованої охорони, слід звернутися до провідника або начальника поїзда.

На початок